Sigtet for vold mod Papes kæreste: Nu har politiet set overvågningsvideo

Overvågningen skal klarlægge hændelsesforløb omkring formodet overfald på Josue Vasquez

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Politiet har nu gennemset overvågningsmaterialet fra den københavnske bar, hvor justitsminister Søren Papes forlovede, Josue Vasquez, i sidste uge angiveligt blev udsat for vold.

Det fortæller efterforskningsleder ved Københavns Politi, Jens Møller, til Ekstra Bladet.

- Vi har set på overvågning taget både indvendigt og uden for baren. Jeg kan sige så meget, at parterne er på materialet, og det nu er noget, vi bruger i den videre efterforskning, siger Jens Møller, der ikke ønsker at uddybe, hvad der foregår på videoerne.

En 34-årig slovakisk advokat sidder varetægtsfængslet i sagen og er sigtet for vold og hadforbrydelse ved at have slået Josue Vasquez i ansigtet med knyttet hånd og have sagt 'I don't like homos'.

Episoden fandt sted 17. maj omkring klokken 03.30 om natten ud for LA Bar på Gammel Mønt i det centrale København.

Den 34-årige nægter sig skyldig og fortalte ved grundlovsforhøret i sidste uge, at det var Josue Vasquez, der slog først. Desuden fortalte manden, at han aldrig havde sagt noget nedladende om homoseksuelle.

Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Han er dog fængslet i henhold til Udlændingeloven. Foto: Mogens Flindt 112 Overfald på Papes kæreste: Er ikke fængslet for hadforbrydelse

Dommeren i Københavns Byret fængslede da også kun den 34-årige i 13 dage for voldsforholdet og fandt ikke begrundet mistanke for, at manden overfaldt Josue Vasquez på grund af hans seksuelle orientering.

Selvom politiet nu har set overvågningen igennem, der angiveligt skulle vise, hvad der skete ved episoden på den københavnske bar, så har forsvarsadvokaten til den 34-årige endnu ikke set materialet.

Søren Papes forlovede ble,v ifølge politiets sigtelse, udsat for en hadforbrydelse natten til i går på grund af sin seksualitet. Han blev dog kun fængslet for vold, mens dommeren ikke fandt begrundet mistanke for hadforbrydelse Foto: Rumle Skafte 112 Advokat sigtet for vold på Papes kæreste: Er familiefar og venter barn

- Men jeg ser frem til, at det lander på mit bord. Jeg forventer, at det vil tale til min klients fordel, siger forsvarsadvokat, Michael Sahl-Nielsen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at hans klient er stærkt mærket af at sidde varetægtsfængslet i sagen.

- Han har det, som man kan forvente, når man sidder fængslet for noget, man ikke mener, man har gjort. Han er familiefar og har to børn og et i vente, så hans kone har det bestemt heller ikke godt, fortæller Michael Sahl-Nielsen.

Ifølge retsbogen fra grundlovsforhøret var slovakken i Danmark i sidste uge for at følge VM i ishockey. Han arbejder til dagligt som advokat for et større firma i Warszawa, Polen.

Den 34-årige blev varetægtsfængslet frem til 30. maj i medfør af udlændingelovens § 35, der betyder, at en udlænding kan varetægtsfængsles, 'når der er bestemte grunde til at anse varetægtsfængsling for nødvendig for at sikre udlændingens tilstedeværelse under sagen og under eventuel appel, indtil en eventuel bestemmelse om udvisning kan fuldbyrdes'.