Sigtet i Enhedslisten-voldtægtssag: Tog på borgmesters bryst

Et tidligere bestyrelsesmedlem i Enhedslisten skal sidde varetægtsfængslet i endnu 14 dage i voldtægtssag

Fire mennesker, heriblandt Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, lå i den seng, hvor der angiveligt fandt en voldtægt sted. Foto: Andreas Beck/Ritzau Scanpix
Fire mennesker, heriblandt Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, lå i den seng, hvor der angiveligt fandt en voldtægt sted. Foto: Andreas Beck/Ritzau Scanpix

Et nu tidligere medlem af Enhedslisten i København skal forblive varetægtsfængslet i endnu to uger. Det beslutter en dommer tirsdag i Københavns Byret.

Manden har siddet fængslet siden 5. april sigtet for voldtægt, men nægter sig skyldig.

Se også: Sigtelse i Enhedslisten-voldtægtssag: Offer var hjælpeløst

Det påståede overgreb skulle være sket efter en fest i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) hjem. Hun har efterfølgende taget orlov fra sin post, fordi sagen har påvirket hende i høj grad.

Ninna Hedeager Olsens har forklaret til politiet, at den sigtede samme nat blandt andet tog på hendes bryst, mens hun lå og sov, skriver BT.

Træthed og alkohol
Efter festen skulle fire personer have lagt sig til at sove i den samme seng. Her skulle Nina Hedeager Olsen være vågnet, da hun blev befamlet, og bagefter skulle hun have registreret i et eller andet omfang, at der også skete noget ved den forurettede.

Det er så i løbet af natten, at det daværende bestyrelsesmedlem skulle have voldtaget en af de andre i sengen.

Se også: Borgmester om voldtægtssag: 'Det foregik i mit hjem'

Den forurettede kvinde skulle på grund af træthed og eller alkohol have været ude af stand til at sige fra.

Ninna Hedeager Olsen har ikke anmeldt blufærdighedskrænkelsen, skriver BT.

Advokat Helle Vibeke Paulsen, der var mødt som forsvarer for den sigtede mand, mente, at han skulle løslades. Hun henviste til, at han ikke havde mulighed for at påvirke eventuelle vidner, der har afgivet forklaring, ligesom sagen har været omtalt i pressen.

Den vurdering var dommeren uenig i, og han varetægtsfængsles indtil 7. maj.

Se også: Skipper rystet over voldtægtssag i Enhedslisten København