Sigtet i sag om mislykket snigmord bliver bag tremmer

En 39-årig mand er frivilligt gået med til, at hans varetægtsfængsling forlænges med yderligere fire uger

En 39-årig mand, der blandt andet er sigtet for at have bistået en fremmed efterretningstjeneste, er frivilligt gået med til, at hans varetægtsfængsling forlænges med yderligere fire uger.

Den oplyser senioranklager Søren Harbo.

Manden, der er norsk-iransk statsborger, har siddet varetægtsfængslet siden slutningen af oktober. Indtil for omkring en måned siden sad han i isolation.

Han er sigtet for at have medvirket til et drabsforsøg, som angiveligt var rettet mod eksiliranere i Ringsted. Desuden beskyldes han for at have bistået en iransk efterretningstjeneste med at planlægge et attentat på dansk jord.

Manden, der blev pågrebet i Göteborg 21. oktober sidste år, nægter sig skyldig.

Omfattende eftersøgning
I et tidligere retsmøde har Søren Harbo sagt, at efterforskningen er meget omfattende. Han kan torsdag ikke komme med et bud på, hvornår der bliver truffet afgørelse om eventuel tiltale mod manden.

Ifølge PET var det en eller flere eksiliranere i Ringsted fra bevægelsen ASMLA, Arab Struggle Movement for the Libération of Ahwaz, som en iransk efterretningstjeneste tilsyneladende ønskede at dræbe.

ASMLA kæmper for araberes selvstændighed i den sydvestlige del af Iran.

PET's frygt for et attentat førte 28. september sidste år til en storstilet politiaktion på Sjælland. Betjente spærrede veje og havne, og flere tusinde mennesker blev berørt.

Indgrebet betød blandt andet, at der ved Storebæltsbroen opstod en kø af biler på cirka 30 kilometer, har Vejdirektoratet tidligere oplyst.

Den 39-årige boede i Göteborg med sine tre børn. I en periode sultestrejkede han i protest mod sin situation.