Sigtet morder kræver 68 millioner i erstatning

Sigtet for mord på seks: Jason Dalton er blandt andet utilfreds over, at han ikke blev inviteret med til Ubers julefrokoster

Foto: Politiet
Foto: Politiet

RETTELSE:

Indholdet i nedenstående artikel er ikke korrekt. Jason Dalton afviser at have krævet erstatning af Uber. Det skriftlige erstatnings-krav, som en lang række medier verden over - herunder Ekstra Bladet - har beskrevet, har nu vist sig at være en bevidst forfalskning.

Det oplyser politiet i Kalamazoo til en række amerikanske medier.

45-årige Jason Dalton, som er sigtet for på må og få at have dræbt seks personer i den amerikanske delstat Michigan, lægger nu sag an mod transport-selskabet Uber.

Den formodede morder kræver over 68 millioner kroner af Uber, som han mener er skyld i, at han sidder bag tremmer.

Som tidligere omtalt i Ekstra Bladet, så har Jason Dalton forklaret politiet, at Ubers app på hans mobiltelefon forvandlede sig til et uhyre, som befalede ham at slå ihjel.

Jason Dalton mener således, at han er uskyldig og at Uber må stå til ansvar for hans gerninger i februar.

Ingen ydmyghed
Dalton indleverede erstatningskravet til retten i Detroit for et par dage siden. Han nævner ikke selv i kravet, at han har dræbt seks personer og kvæstet to andre livsfarligt.

Politifoto 112 - 15. mar. 2016 - kl. 05:36 Morder afslører: Jeg blev styret af app på mobiltelefon

Det yngste offer for hans vilde skyderier, der fandt sted over flere timer, var kun fjorten år.

Jason Dalton skriver blot: Jeg sidder fængslet på grund af Uber.

I det hele taget tyder den drabs-sigtede mands erstatnings-krav ikke på voldsom ydmyghed overfor ofrene for hans forbrydelse eller deres efterladte familier.

Ingen jule-bonus
Den 45-årige mand går mest op i at beskrive de fortrædeligheder, som Uber udsatte ham for under ansættelsen. Han mener blandt andet, at han ikke har fået nok i løn og overtids-betaling. Jule-bonus fik han heller ikke noget af.

- Jeg blev heller ikke inviteret med til firma-festerne og de tvang mig til at arbejde mens jeg var syg. Mit liv er ødelagt af Uber. Min kone vil også skilles på grund af Uber, klager Jason Dalton.

Manden risikerer at komme til at tilbringe resten af livet bag tremmer, hvis han bliver kendt skyldig i mord-anklagerne.

En distrikts-dommer har allerede for længst besluttet, at Jason Dalton skal mental-undersøges.

Se også: Seksdobbelt Uber-morder erkender sig skyldig

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere