Sigtet narkobagmand playboy i Spanien

Den formodede hovedmand bag forsøget på at importere et halvt ton kokain og 1,6 ton hash til Danmark førte sig frem som playboy i Spanien

Ved du noget om sagen ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En 37-årig forretningsmand fra København levede det søde liv i Marbella, Spanien, hvor han gav den som playboy med sin spanske kæreste.

Hans erhvervsvirksomhed tjener næsten ingen penge. Sidste år havde den 37-åriges anpartsselskab et overskud på knapt 5000 kr. Men der var alligevel råd til jævnlige rejser til Marbella, hvor han boede på luksushoteller og festede igennem. Ifølge hans Facebook-profil har været været i Marbella mindst fire gange i år.

På den spanske solkyst var han desuden fast gæst på de mest eksklusive strandklubber hvor en liggestol koster op til 1000 Euro pr dag.

Også i København er den sigtede narkosmugler fast gæst i nattelivet. Det inkluderer dyre VIP borde på de populære natklubber. Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet tæller hans omgangskreds både danske rockstjerner, fremtrædende kendisser og jetsettere.

I dag blev den 37-årige varetægtsfængslet i Københavns Byret til den 2. juni og isoleret til den 26. maj, efter at han og to medsigtede på 35 og 31 år, der også blev fængslet i dag, blev fældet af en langvarig PET-operation.

To PET-agenter kaldet 'politiagtenterne A 185 og A 212' infiltrerede den professionelle narkoorganisation med tilladelse fra en domstol, og PET-agenterne blev dybt involveret i planlægningen af flere store narkosmuglinger.

Efter loven må politiagenter ikke skærpe en forbrydelses grovhed, når de deltager i eller aftaler kriminelle handlinger med de mistænkte.

Sejlbåd med 1,6 ton hash
Sagen mod den 37-årige hænger tæt sammen med anholdelserne onsdag morgen på Sjælland, hvor otte mænd blev anholdt for indsmugling og forsøg på indsmugling af tre ton hash fra Marokko og Spanien til Danmark.

Den 37-årige sigtes for sammen med flere andre i maj i år at have forsøgt indsmugling af 1,6 ton hash fra Marokko til Danmark med et sejlskib, som nu er opbragt i Marokko.

Se også: Politi: 500 kilo kokain skulle til Danmark

Men den tungste sigtelse, der er rejst mod den 37-årige, handler om, at han sammen med den 35-årige medsigtede, skal have planlagt import af op mod 500 kilo kokain fra Sydamerika til Danmark i et specielt indrettet skib.

Narko-kontakt forsvandt
De to indgik en aftale med PET-agenterne om at transportere mellem 100 og 500 kilo kokain til Danmark i skibet, som enten var købt eller som de ville købe. Men den store narkosmugling gik i vasken, fordi bagmændenes kontakt i Brasilen pludseligt forsvandt sporløst.

Forhandlingerne om den store kokainsmugling stod, ifølge sigtelsen, på gennem et år fra sommeren 2012 til sommeren 2013.

Politiet har rejst fem sigtelser mod de tre mænd, der har haft forskellige roller i de enkelte smuglersager. Den 37-årige er, ifølge sigtelsen, involveret i alle forbrydelser.

Foruden planen om at indsmugle op til 500 kilo kokain og 1,6 ton hash på et skib og en sejlbåd, handler det om import af 147 kilo hash den 22. oktober 2012, hvor de tre sigtede aftalte med politiagent A 185 at hente hashen på en adresse i Spanien og køre den til parkeringspladsen ved Lyngby Storcenter.

Her blev den hentet af personen M, der kørte den til sin bopæl i Kokkedal, hvor politiet beslaglagde hashen den 26. oktober 2012.

Sigtet tidligere dømt i hashsag
Den 10. september sidste år forsøgte den 37-årige og den 35-årige at indsmugle fem-seks kilo kokain fra Amsterdam til Danmark. De kontaktede politiagenten A 185, som de altså troede var professionel narkohandler, for at få kokainen kørt til Danmark. Men aftalen blev ikke til noget, fordi kokainen var af så elendig kvalitet, at de opgav.

Endelig forsøgte alle tre sigtede at smugle 250 kilo hash fra en adresse i Spanien til Danmark forud for den 5. november sidste år. De aftalte med politiagent A 185 at transportere hashen til en parkeringsplads ved Nordre Toldbod, hvor hashen skulle hentes. Smuglingen blev afblæst på grund af 'udefrakommende omstændigheder', lyder det i sigtelsen.

Den 35-årige sigtede er tidligere idømt to års fængsel for sin rolle i en Hells Angels-relateret smugling af 350 kilo hash til Norge.

Ved du noget om sagen ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere