Sigtet pædofil: Forsøgte at tvinge mindre-årige piger til prostitution

Politiet åbner op for hemmelig sag om brutal sigtelse mod 49-årig mand fra Nordsjælland

Den 49-årige er sigtet for en række voldsomme forbrydelser, hvor han er mistænkt for målrettet at gå efter mindre-årige piger, der blev udnyttet seksuelt. (Foto: Privat)
Den 49-årige er sigtet for en række voldsomme forbrydelser, hvor han er mistænkt for målrettet at gå efter mindre-årige piger, der blev udnyttet seksuelt. (Foto: Privat)

Torsdag løftede Københavns Politi sløret for en ganske voldsom sag om pædofili. En 49-årig mand fra Nordsjælland er sigtet for i en række tilfælde at have krænket mindre-årige piger, hvor en kun var 13 år gammel.

Sigtelsen afslører, at manden ifølge politiets opfattelse også forsøgte at presse flere mindre-årige piger ud i prostitution.

Ifølge sigtelserne skal den fængslede blandt andet have forsøgt at lokke flere mindreårige piger til at prostituere sig med løfter om betaling af op til 30.000 kroner for samleje med en eller flere kunder.

Den fængslede skal desuden i en bil have truet en pige med at offentliggøre nøgenbilleder af hende på internettet.

Her forsøgte han at have sex med pigen, men da hun brød grædende sammen droppede han ifølge sigtelsen sit forehavende.

Ud over de 13 forhold er den 49-årige sigtet for yderligere to episoder, der endnu ikke har været fremlagt i retten, har efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Københavns Politi oplyst.

Den varetægtsfængslede 49-årige familiefar blev anholdt klokken 7.35 om morgenen 6. juli og allerede samme dag klokken 12.30 fremstillet i grundlovsforhør i byrettens lokale på Politigården i København.

Manden blev ved grundlovsforhøret sigtet for to overgreb mod en mentalt retarderet 14-årig pige.

Plus Uhyggelig sigtelse: Familiefar jagede småpiger til sex på facebook
30. juli bliver den 49-årige ved et retsmøde sigtet for yderligere 11 forhold, der alle vedrører seksuelle krænkelser af mindreårige piger i ned til 13-års alderen.

Han nægter sig skyldig.

Han var samtidig ifølge sigtelserne i besiddelse af nøgenbilleder af en ung pige, hvorpå han afpressede hende til at komme til København med 1000 kroner. Ellers ville han offentliggøre billederne.

En femte pige har han ifølge politiet tilbudt hjælp til en modelkarriere mod samleje i betaling. Han forsøgte samtidig at få hende til at overtale sin lillesøster til at have samleje med ham, hvilket dog mislykkedes.

Hans Erik Raben har samtidig en opfordring til forældre:

- Husk nu, at følge med i jeres børn netaktiviteter. Sørg for at holde øje med hvad der sker ude på internettet. Det er i sær her, at sexkrænkere, der jager unge mennesker er aktive, siger Hans Erik Raben.

Politiet har holdt sagen hemmelig, siden manden blev fængslet i juli. Det skyldes, at man har villet holde kortene tæt ind til kroppen i forbindelse med efterforskningen.

- Vi har identificeret 41 piger, som skal afhøres til sagen, siger han til Ritzau.

Ifølge Ritzaus oplysninger har politiet frygtet, at offentlig omtale af sagen ville kunne påvirke afhøringerne af de mange piger, som indgår i efterforskningen.