Sigtets mor: Han har tidligere sagt, han ville skyde politifolk

26-årig mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet: Havde had til politiet, følte at familiemedlem var uretfærdigt behandlet efter færdselsulykke

Det var i går formiddag, at en 43-årig betjent blev svært kvæstet af skud ved politigården i Albertslund.
Foto: Kenneth Meyer
Det var i går formiddag, at en 43-årig betjent blev svært kvæstet af skud ved politigården i Albertslund. Foto: Kenneth Meyer

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En 26-årig mand har netop været i grundlovsforhør, hvor han er sigtet for skud mod en 43-årig betjent.

Skyderiet skete i går omkring kl . 8.20 ved politigården i Albertslund, hvor en mand passede en betjent op. Her affyrede han skud mod betjenten, der blev ramt i hovedet.

Betjentens tilstand er i dag stadig kritisk. Han er ramt i baghovedet, og er i livsfare.

Se også: Betjent blev skudt i hovedet: Hans tilstand er stadig kritisk

Godt 40 minutter efter skyderiet blev den 26-årige, etnisk danske mand anholdt.

Den sigtede var i dag iført sort joggintøj og et bælte, der viser, at han har været bæltefikseret under transporten til Retten i Glostrup. Hans frisure var kort. På fødderne havde han kina-sutter, der var blevet udleveret af politiet.

Via sin advokat fortalte manden, at han ikke ville svare på spørgsmål i retten.

Han er sigtet for drabsforsøget på betjenten, der blev skudt på rampen ned til politistationens parkeringskælder.

Den 26-årige nægter sig skyldig. Under retsmødet gjorde han ikke meget væsen af sig. Han sad blot og kiggede frem for sig med hænderne foldede. Han virker ikke synderligt påvirket af sagens alvorlige karakter.

Forløbet i går blev dokumenteret i retten:

Kl. 8.19 kom der telefonisk anmeldelse om, at en betjent var blevet ramt af skud.

Men sagen begyndte retteligt sent mandag aften, hvor en repræsentant for Rødovre Skytteforening ringede  og anmeldte, at den nu sigtede var mistænkt for at have stjålet en kaliber 22 pistol fra skytteforeningen.

Da han blev anholdt forklarede den 26-årige, at han var forpustet fordi, han havde været ude og løbe en tur.

Han var svedig, og virkede upåvirket.

Han blev spurgt om, hvor han havde smidt våbnet, og det svarede han på, at det vidste han ikke.

Et tilfældigt vidne, der kom kørende med sin datter ved politistationen i går morges, forklarede, hvordan datteren - da de kørte forbi politistationen - spurgte om, 'hvorfor der står en mand med en pistol.'

Så så faren, at der stod en mand og pegede på en politibil med våbnet, som han holdt i 'tohåndsfatning.'

Dem sigtedes nærmeste familie har til politiet forklaret sig.

Hans mor har fortalt, hvordan han som 18-årig begyndte at få vredesudbrud efter, at hans mor havde været ude for et færdselsuheld.

Her følte han, at moren var blevet uretfærdigt behandlet.

Han er tidligere dømt for at være kommet ind på politistationen i Albertslund, hvor han i receptionen skød med en luftpistol. I den forbindelse fik han fængselsdom.

For nylig er han igen begyndt at komme med udmeldinger om, hvordan han hadede politiet, og at han ville gå ud i skytteklubben og der stjæle en pistol. så han kunne skyde politifolk.

Moren slog det hen som tomme trusler.

Mandag aften blev hun opsøgt af en mand fra skytteklubben, der sagde, at den - nu sigtede - mentes at have stjålet et våben.

Derefter forsøgte hun at ringe til sønnen.

Faren havde ringet til moren i går, og fortalt hende, hvordan deres søn ville skyde en hundebetjent. Her havde han fortalt, at deres søn var en 'psykopat'.

Efter skudepisoden tirsdag havde faren ringet til politiets vagtcentral og her fortalt, hvordan hans søn aftenen før havde stjålet en pistol i en skytteforening.

Faren forklarede også, hvordan sønnen havde 'skudt nogen.'

Til politiet har han ligeledes forklaret, hvordan han tidligt i går morges var blevet ringet op af sønnen, der fortalte, at han havde taget en pistol.

Faren havde derefter fortalt ham, at han burde aflevere den. Hertil svarede sønnen, at det var også planen.

Faren har også til politiet forklaret, hvordan sønnen havde en mørk side og et had til politiet.

Også sigtedes bror har forklaret, hvordan den sigtede mente, at politiet var onde.

Ved grundlovsforhøret er det også kommet frem, hvordan den sigtede for et par uger siden har fået afslag på at få våbentilladelse i forbindelse med hans medlemsskab af skytteforeningen.

Her ringede han ind til politiet, der er ansvarlige for udstedelsen af våbentilladelserne, og brokkede sig over, at han ikke kunne få tilladelsen.

Undervejs i samtalen med den kvindelige ansatte sagde han, hvordan han mente, at afslaget bundede i en sammensværgelse mellem skytteklubben og staten.

Hans stemmleje var ikke vredt - snarere grødet og langsomt.

Våbnet, han mentes at have stjålet er en pistol af mærket Haemmerli kaliber 22. Den fik han udleveret sammen med 100 skud, da han mandag mødte op i klubben.

Samme pistol brugte han i øvrigt hver gang, han var i skytteklubben.

Ved retsmødet er det også kommet frem, hvordan den sigtede kl. 8.48 - altså få minutter før, han blev anholdt - søgte på nettet efter information på forsvarsadvokaten Mette Grith Stage, som han i den forbindelse også forgæves forsøgte at kontakte.

Ved tidligere lejlighed er han blevet mentaltundersøgt. Her fandt man ikke, at han var direkte sindssyg - til gengæld vurderes det, at han havde en personlighedsforstyrrelse, og at han 'var paranoid.'

Ved retsmødet spurgte forsvareren, om Vestegnens Politi havde tænkt sig at stå for den videre efterforskning af sagen. Det bekræftede anklageren, Morten Frederiksen, at det var planen.

Her til svarede forsvareren, at man ville rette henvendelse til retten om det forhold senere.

Forsvareren mente, at der betænkeligt, at det er Vestegnens Politi, der står for efterforskning af sagen, på grund af de nære relationer mellem offeret i sagen og så de betjente, der nu efterforsker selvsamme forbrydelse.

Ved grundlovforhørets slutning blev den sigtede varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen