Sindssyg mor skar hals over på datter

Ni-årig pige blev dræbt af psykotisk mor, mens faderen luftede hund

Drabet på den ni-årige pige skete på 1. salen i huset her i midten af Bindslev. (Foto: rené Schütze)
Drabet på den ni-årige pige skete på 1. salen i huset her i midten af Bindslev. (Foto: rené Schütze)

Opdatering: Retten i Hjørring har udsat domsforhandlingen, som oprindelig var planlagt til i dag mandag. Ekstra Bladet følger sagen...

En hyggelig juniaften sidste år i den nordjyske flække Bindslev ved Hjørring endte grusomt, da en blot ni-årig pige døde efter at have fået skåret halsen over af sin psykisk syge mor.

Den 27-årige kvinde var så svært medtaget af en psykose, at retten i Hjørring i et grundlovsforhør dagen efter drabet måtte opgive at afhøre hende blot ti minutter inde i afhøringen.

Mandag tager samme retsinstans så stilling til, hvilken sanktion, den 27-årige mor til to - nu blot en søn - skal have i stedet for.

Kan ikke straffes
Hun er i en mentalerklæring karakteriseret som sindssyg og kan dermed ikke straffes. I stedet er der lagt op til tidsubestemt anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling for sindssyge kriminelle.

(Foto: Mikkel Berg) 112 - 16. jun. 2016 - kl. 13:52 9-årig forblødte på vej til sygehus

(Foto: Mikkel Berg) 112 - 16. jun. 2016 - kl. 13:52 9-årig forblødte på vej til sygehus Ifølge politiets sigtelse dræbte en 27-årig mor sin 9-årige datter ved at skære hende i halsen. (Foto: Mikkel Berg) 112 - 16. jun. 2016 - kl. 13:08 Ung mor sigtet for knivdrab på ni-årig datter

(Foto: Mikkel Berg Pedersen) 112 - 17. jun. 2016 - kl. 13:31 Mor sigtet for drab på niårig datter: - Det er ikke rigtigt  

Drabet skete 15. juni ved 21-tiden. Moderen var alene i hjemmet med datteren. To dage tidligere var hun blevet udskrevet fra den psykiatriske afdeling i Brønderslev, hvor hun i weekenden var blevet indlagt med klare tegn på en psykose.

Men psykiateren udskrev hende dagen efter med besked om at gå til egen læge.

- Vi kan ikke gøre mere for dig, lød det.

Far luftede hund under selve drabet
Onsdag aften gik ægtefællen en tur med hunden. Da han var en halv kilometer fra hjemmet, ringede hustruen til ham og sagde:

- Jeg elsker dig, men jeg er ikke sikker på at (pigens navn, red.) klarer den.

Omgående slog faderen alarm til 112 og hastede hjem, hvor han fandt datteren stærkt blødende i hendes værelse på 1. sal. Ambulancefolk og de første politimænd fremme på stedet forsøgte at standse blødningen fra et gabende snit i halsen, men pigen døde kort efter på Hjørring Sygehus.

Forsøgte selvmord
I et andet lokale på 1. salen fandt en politimand den psykotiske kvinde, som havde snittet sig i armen i et forsøg på at tage sit eget liv. Hendes blodtab var betydeligt mindre end datterens.

Selv om kvinden kun i begrænset omfang har kunnet bidrage til opklaringen, betragtes drabet som fuldt opklaret. Retten har derfor blot sat en enkelt dag af til sagen.

Retslægerådet anbefaler, at kvinden dømmes til anbringelse på en lukket institution.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere