Skabte frygt: Vagt sigtet for at skyde sig selv

Vagt, der i går satte himmel og hav i bevægelse i Oslo, er sigtet for falsk forklaring

Screendump: VG TV
Screendump: VG TV

Det var løgn, da en vagt ved universitetsområdet i den norske hovedstad Oslo i går nat påstod, at han var blev beskudt med fire til fem skud, hvor det ene ramte ham i brystet.

Det siger politiet, der på en pressekonference sagde, at det var vagten selv, der affyrede skuddene og placerede en bombelignende genstand på Blindern, som er området i Oslo, hvor universitetet ligger.

Se også: Oslo-politi afblæser alarm: Snydebombe skulle skabe frygt

- Det er alvorligt, det der er sket. Han har skabt frygt, utryghed og en enorm efterforskning, sagde Grete Lien Metlid, leder af Olso-politiets afdeling for volds- og sædelighedsforbrydelser, på en pressekonference torsdag morgen. Det skriver VG.

Han blev sigtet for falsk forklaring i aftes og har tilstået.

- Efter et stykke tid blev det lidt svært for ham, og han gav udtryk for, at han vidste lidt om det, siger Grete Lien Metlid ifølge Dagbladet.

- Vagten bliver suspenderet hos os, mens der sker yderligere efterforskning, siger kommunikationschef i Nokas, Ådne Mauritzen til VG.

Den sårede vagt var ikke i livsfare efter skuddene. Han bar skudsikker vest og forklarede politiet, at han tog kontakt til to mistænkelige personer under sin rundering af området.

Det fik politiet til at jagte to mænd i går.

Den bombelignende genstand viste sig desuden at være identisk med en rigtig - men dog ikke sprængklar - bombekonstruktion.

- De foreløbige undersøgelser viser, at den bombelignende genstand ikke indeholder sprængstof, sagde politiinspektør ved politiet i Oslo Johan Frederiksen i aftes, hvor han tilføjede, at det var politiets opfattelse, at den var placeret for at skabe frygt.

Det hele viste sig altså at være fup, ifølge politiet.

Se også: Menneskejagt og flyveforbud i Oslo: Mand skudt