Skærpede beviser i Kvissel-mordet

Anklager ønsker hårdere straffe til 16-årig morddømt datter og eks-kæreste

Sådan reagerede den unge pige i retten. (Foto: EB TV)

Hvis anklager Mia Haaning Andersen får sin vilje, skal den 16-årige Lisa Borch og hendes eks-kæreste Bakhtiar Mohammed Abdulla i Vestre Landsret straffes betydeligt hårdere for knivmordet på 40-årige Tine Rømer end byretsdommen på henholdsvis ni og 13 års fængsel.

I hvert fald lagde anklageren tidligere i dag en meget skarp bevisbyrde op foran de 12 nævninger, som utvetydigt peger på de to tiltalte som de eneste mulige gerningsmænd til drabet forrige år i landsbyen Kvissel ved Frederikshavn.

- Ingen er vel i tvivl om, at der ikke kan være tale om andre end de tiltalte - enten hver for sig eller sammen, sagde Mia Haaning Andersen undervejs i sin grundige fremlæggelse af sagens beviser.

Blodplettet skjorte
Blandt andet viste hun fotos af nu 29-årige Bakhtiars skjorte med stænk af blod fra den dræbte. Den kurdisk fødte mand har nægtet nogensinde at have været på Tine Rømers bopæl, men ikke desto mindre blev hans dna fundet på et træpanel på trappen op til selve gerningsstedet.

Blod fra den dræbte er også fundet på datterens strømper, skønt teenageren hævder, at hun kun havde set sin livløse fra flere meters afstand på den kaotiske aften i oktober 2014.

Morddømte Lisa Borch vil i Landsretten forsøge at blive frifundet for at dræbe sin mor, Tine Rømer. (Privatfoto) 112 - 21. jan. 2016 - kl. 08:53 Morddømte Lisa vil frifindes for blodigt knivdrab på sin mor

Morddømte Lisa Borch vil i Landsretten forsøge at blive frifundet for at dræbe sin mor, Tine Rømer. (Privatfoto) 112 - 21. jan. 2016 - kl. 08:53 Morddømte Lisa vil frifindes for blodigt knivdrab på sin mor Se også: Efter Kvissel-dom: Jeg har ondt af dem

Morddømte Lisa Borch vil i Landsretten forsøge at blive frifundet for at dræbe sin mor, Tine Rømer. (Privatfoto) 112 - 21. jan. 2016 - kl. 08:53 Morddømte Lisa vil frifindes for blodigt knivdrab på sin mor Se også: Efter Kvissel-dom: Jeg har ondt af dem Se også: Mordtiltalt frygtede kendt bandechef

Anklageren kredsede også omkring de knap 20 fatale knivstik øverst i Tine Rømer brystkasse, hvoraf et enkelt havde skåret et ribben helt over.

- Placeringen af knivstikkene har betydning for forsættet, konstaterede anklageren med henvisning til de skyldiges bevidsthed om, hvor knivstikkene skulle ramme for at være dræbende.

Under retsmødet sad den nu 16-årige Lisa Borch og vippede lidt på sin stol. Lige så upåvirket af de grufulde detaljer, som det var tilfælde i byretten.

Lisa alene i verden
Og følte hun sig  alene i verden, så var det lige, hvad hun var. De eneste, der omgav hende var rettens jurister og advokater samt de 12 nævninger, nogle politifolk og et par journalister.

Ingen pårørende eller venner var mødt op for at vise deres sympati eller bare give den unge tiltalte en krammer.

Så vidt Ekstra Bladet erfarer bad Lisa Borch for halvanden måned siden frivilligt om at komme til afhøring hos politiet knap tre måneder efter byretsdommen.

Baggrunden for den afhøring er ukendt. Muligvis har hun som så ofte før ændret forklaring. Men da hun i dag skulle have svaret på spørgsmål fra anklageren, nægtede hun i 11. time med henvisning til hovedpine.

- Min klient er meget udmattet, lød det fra forsvarer Aksel Groth.

Sagen genoptages fredag. Der er afsat seks retsdage med forventet dom onsdag eller torsdag i næste uge.

 

 

 

 

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere