Skat knalder smuglere for 'piratkondomer'

Ingen gummicelle til afsenderen, lover Skat

Skat har snuppet smuglere i at indsmugle falske kondomer fra Kina til Danmark. (Foto: Skat)
Skat har snuppet smuglere i at indsmugle falske kondomer fra Kina til Danmark. (Foto: Skat)

Skattevæsenets kontrollører fik sig noget af en overraskelse, da man for nylig fangede en kasse med flere hundrede piratkondomer på det internationale postcenter i København.

I sendingen fra Kina var der mellem fire og fem hundrede pakker kopikondomer i rød indpakning. Den usædvanlige fangst kom noget bag på kontrollørerne, fortæller underdirektør i Toldafdelingen hos Skat, Preben Buchholtz til Ekstra Bladet.

- Vi går jo ikke efter det her. Man bliver lidt overrasket og siger, 'Hvad er det for noget? Laver de også kopi af dét? Det her viser bare, alt kan ske, siger Preben Buchholtz med et grin.

Det er ikke hver dag, Skats kontrollører knalder kriminelle for at indsmugle forfalskede kondomer. Men det er trods alt en del af Skats arbejde at komme det falske gummi til livs, fortæller han.

- Det her er kopiprodukter, så vi ved jo ikke, hvad der er i det, og om det gummi, der er i, overholder forskrifterne - eller om det overhovedet holder, tilføjer Preben Buchholtz.

Aner ikke, om gummiet virker efter formålet
Når Skat kontrollerer kopivarer handler det ikke kun om at beskytte rettighedshaveren af originalproduktet. Det er også for at beskytte borgere mod produkter, der kan være skadelige, skriver Skat i et opslag på Facebook fredag.

Kondomerne kan være produceret udenfor myndighedernes kontrol og kan derfor indeholde materiale, som kan være sundhedsfarligt eller allergifremkaldende, forklarer man hos Skat.

- Hvem ved om de virker efter formålet? Hvis ikke, kan det jo hurtigt give brugerne en overraskelse, skriver Skat på Facebook.

Ingen gummicelle til afsenderen
I dette tilfælde får smuglerne ikke nogen regning fra Skat, fordi kopivarerne ikke var sat til salg. Det sker kun, når afsenderen har unddraget sig told og skat.

Til gengæld kan smuglerne og producenterne risikere en endefuld af rettighedshaverne bag originalproduktet. Dem har Skat nemlig sendt kondomerne videre til, så firmaet selv kan afgøre, om man vil sagsøge smuglerne eller producenterne.

Preben Buchholtz ved ikke, hvor det falske gummi skulle være endt henne.

- Om det er en storforbruger eller en misbruger, ved vi ikke, siger han.

Han understreger, at der ikke er nogen hos Skat, som har prøvet kondomerne af. Der er heller ingen, der har fået nogen personalegoder i forbindelse med fangsten.

- Der bliver ikke sendt vareprøver med hjem til medarbejderne, griner han.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere