Skib drevet i land uden besætning

Fyns Politi har sat en eftersøgning i gang, efter at en tysk sejlbåd er drevet i land ud for Bagenkop

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En tyskregistret sejlbåd uden besætning er drevet i land ud for Bagenkop. Derfor har Fyns Politi sat en eftersøgning i gang for at lokalisere den mand, de formoder har været om bord som den eneste.

Ifølge politiet er den sejlet fra Marstal i går med retning mod Tyskland, men er den altså fundet tom ved Bagenkop, der er beliggende på det sydlige Langeland.

Det er den danske eftersøgnings- og redningstjeneste, Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), der står for eftersøgningen.

Til Ritzau forklarer seniorsergent Peter Frandzen fra Forsvarets Operationscenter, at manden har været i havsnød

- Han er ikke om bord, og der mangler en redningsflåde, så vi formoder, at han er i den lige nu, siger han.

Desuden skulle masten være knækket.

Ifølge TV2 Fyn søger man efter manden med to helikoptere  og syv skibe.

- Vi har en af vores egne helikoptere, en tysk helikopter, tre tyske både, tre danske både og et af forsvarets skibe i gang. Så vi er massivt til stede, siger Peter Franzen til TV 2 Fyn.

Seniorsergenten fortæller videre, at manden kommer fra Kiel, og at han er en erfaren sejler, som tit har sejlet i dansk farvand. Netop sidstnævnte gør, at håbet for at finde ham i live øges, da man formoder, at han har redningsvest på.