Skød sine tidligere kolleger på live-tv: Nu undskylder familien

Familien til Vester Flanagan, der skød og dræbte to tidligere kolleger på live-tv, undskylder nu offentligt for det frygtelige drab. De husker ham som en anden person

Se det uhyggelige øjeblik, da gerningsmanden overraskede sine ofre. (Video: ABC)

Til skræk og rædsel for tv-stationen WDBJ's seere skød og dræbte Vester Flanagan sine to tidligere kolleger, Alison Parker og Adam Ward på live-tv.

En rædselsfuld forbrydelse, der nu får familien til den 41-årige mand til offentligt at undskylde.

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie New York Daily News.

- Det er med meget tunge hjerter og den dybeste tristhed, at vi udtrykker vores medfølelse med familien til Alison Parker og Adam Ward.

Vester Flanagan er død 112 - 26. aug. 2015 - kl. 20:24 Skød to i live-udsendelse: Dobbelt-drabsmand er død

- Vi beder for, at Vicki Gardner (det tredje offer red.) hurtigt kommer sig. Vores tanker og bønner lige nu er hos ofrenes familie og 'familien' på WDBJ tv-stationen, siger Amber Bowen, der ifølge NY Daily News er repræsentant for Vester Flanagans familie.

Efter dobbeltdrabet for åben skærm startede en større menneskejagt, der kulminerede med, at morderen skød og dræbte sig selv på en motorvej foran en række betjente.

Artiklen fortsætter under billedet

Alison Parker og Adam Ward mistede livet på direkte tv (Foto: Twitter)
Alison Parker og Adam Ward mistede livet på direkte tv (Foto: Twitter)
 

En anden person
Tidligere kolleger har efterfølgende fortalt, hvordan den nu afdøde dobbeltmorder var umulig at arbejde sammen med, ligesom han skabte sig, da han blev fyret.

Men personer fra tidligere i hans liv fortæller, at de kendte en helt anden mand.

- Det føles nærmest som en bedøvelse, fordi jeg havde aldrig troet, at det her ville ske, fortæller Vester Flanagans tidligere date til gallafest i 'High School' Lorah Joe, der samtidig fortæller, at hun kendte ham som en nervøs gentleman og 'en anden person end ham, som vi så i dag'.

Vester Flanagan sendte angiveligt et 32 sider langt manifest til amerikansk tv-station efter dobbelt-drab. 112 - 26. aug. 2015 - kl. 21:21 Dobbelt-drabsmand sendte angiveligt selvmords-manifest til tv-station

Det samme billede bekræfter Vester Flanagans tidligere genbo over for KCBS News.

- Det havde jeg aldrig set komme. Han var meget veluddannet, så det må være slået klik for ham på en eller anden måde, siger Dwayne Barker til KCBS.

Sendte manifest
Vi får formentlig aldrig den fulde forklaring på, hvorfor Alison Parker og Adam Ward skulle skuddræbes. Men de første oplysninger tyder på, at det var planlagt længe.

Angiveligt sendte han nemlig et 23 sider langt selvmords-manifest til den amerikanske tv-station ABC News, efter han iskoldt havde likvideret sine to tidligere kolleger fra det lokale medie WDBJ, journalisten Alison Parker og fotografen Adam Ward.

Fem timer før han tog sit sidste åndedrag og to timer efter drabene, tikkede det 23 sider lange manifest ind på en fax til den amerikanske tv-station.

Se også: To dræbt på live-tv: Drabsmand fyret for 'bizar opførsel' og trusler

I starten af manifestet stod der 'Mit navn er Bryce Williams, men mit rigtige navn er Vester Lee Flanagan II'.

Det er dog ikke bekræftet, at det vitterlig er den dobbelte drabsmand, der står bag manifestet, hvor baggrunden for de tragiske drab bliver forklaret.

I manifestet, som efter det kom i stationens besiddelse blev videresendt til myndighederne, forklarer den formodede drabsmand angiveligt baggrunden for, at han blev drabsmand:

'Jeg gjorde det, som en reaktion på kirkeskyderiet i Charleston og den racisme det viste. Mine projektiler har ofrenes initialer indgraveret', står der blandt andet i manifestet.

Charleston-massakren skete den 17. juni i år, hvor den 21-årige Dylan Roof skød og dræbte ni sorte i en kirke i North Carolina.

- Hør her Dylan Roof? Du vil have en racekrig. Bare kom dine din hvide... (slettet), skrev han videre.

Vester Lee Flanagan har afbilledet, mens han arbejdede for tv-stationen 112 - 26. aug. 2015 - kl. 17:06 Morder filmede sine drab og lagde dem på nettet