Skole i brand efter lynnedslag

En skole i Allerød er blevet beskadiget af en brand som følge af et lynnedslag

Se, hvordan store dele af taget af brændt væk i videoen her. (Kenneth Meyer)

Har du billeder eller video af aftenens uvejr? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Hovedstadsområdet er tirsdag aften blevet ramt af et voldsomt uvejr, hvor der er faldet en del regn og hagl, samtidig med at der er kommet adskillige lynnedslag.

Et af de mange lynnedslag har sendt brandvæsnet på ekstra arbejde, idet Ravnsholtskolen i Allerød er blevet ramt, så der er gået ild i taget.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Et lyn er slået ned i skolen. Der er ikke nogen personskade, men det er en heftig brand, siger Ole Hestbæk, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ekstra Bladet.

På grund af den voldsomme brand har det været nødvendigt at skaffe hjælp fra et andet brandvæsen for at få branden under kontrol.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at branden har lavet store skader på en hel længe af skolen.

- Det ser ud til, at branden er kommet igennem taget, så det er lokaler, der støder op til 8-10 vinduer, der er ramt, lyder meldingen fra stedet.

Han fortæller, at brandvæsnet kort før 19.30 har fået branden under kontrol, men at det stadig ryger kraftigt fra bygningen på trods af den massive regn, der også er faldet.

Vagtchefen oplyser til Ritzau, at seks-syv lokaler i blokken er ødelagt af vand, sod eller røg som følge af branden og slukningsarbejdet.

Ud over branden på Ravnsholtskolen, er en gård ved Farum også blevet ramt af lynet og har forårsaget en mindre brand.

Se video fra branden her (Kenneth Meyer).

Samtidig har de kraftige regnmængder forårsaget mindre oversvømmelser i nærheden af Hellerup Station, hvor der også for få uger siden var oversvømmet i forbindelse med kraftigt regnvejr.

Andre steder i hovedstadsområdet har det også regnet og haglet kraftigt. Nedenstående læservideo viser blandt andet resultatet af haglvejret på en terasse.

København, tirsdag eftermiddag.

Gilleleje, tirsdag aften (Local Eyes)

1 af 3 Foto: Kenneth Meyer
2 af 3 Foto: Kenneth Meyer
3 af 3 LÆSERFOTO