Skole mindes: Emilie stod hele tiden på klasselisten

Det har været barske måneder for Emilie Mengs skolekammerater på Slagelse Gymnasium - torsdag møder eleverne op efter nytår og mindes pigen, der blev fundet død, mens eleverne holdt juleferie

Emilie Meng forsvandt i skolernes sommerferie og blev fundet i skolernes juleferie - i dette sø-område ved Borup. Foto: Per Rasmussen/indsat privat.
Emilie Meng forsvandt i skolernes sommerferie og blev fundet i skolernes juleferie - i dette sø-område ved Borup. Foto: Per Rasmussen/indsat privat.

Kender du til sagen, skriv til Ekstra Bladet på 1224@eb.dk/sms til 1224 (alm sms-takst)

Forsvundet i skolernes sommerferie. Fundet død i juleferien.

Det har været barske måneder også for skolekammerater til den 17-årige Emilie Meng, der juleaftensdag blev fundet død, og i følge politiet udsat for en forbrydelse.

Emilie Meng gik på Slagelse Gymnasiums HF-linje og var tilmeldt 2. HF, selvom hun aldrig vendte tilbage til skolen efter sommerferien.

Teenagepigen forsvandt 10. juli, mens mange skolekammerater var spredt for alle vinde og var på sommerferie.

1200 elever
Da skolens cirka 1200 elever tog hul på et nyt skoleår i august, var det med en skygge om Emilie Mengs mystiske forsvinden hængende over hovedet.

Ingen anede, hvad der var sket med den 17-årige pige, og alle håbede fortsat, at hun ville blive fundet i god behold.

- Emilie har hele efteråret stået på klasselisten og været tilmeldt skolen. Hun skulle naturligvis kunne vende tilbage til sin klasse, hvis hun var i live, siger vicerektor Lotte Büchert til Ekstra Bladet.

Hun forklarer, at Emilie Mengs forsvinden påvirkede hendes klassekammerater meget.

- Mange har haft brug for at tale om Emilie og hendes forsvinden i klassen siden i sommer. Også elever fra andre klasser kendte Emilie, og der har været god brug for, at eleverne kunne snakke med blandt andre studievejledere om det, siger vicerektor.

Holdt af skolen
Lotte Büchert betegner Emilie Meng som en teenager, der holdt af skolelivet.

- Når vi har 1200 elever, kender man ikke alle personligt. Men Emilie Meng var en pige, der passede sin skole. Hun havde ikke haft noget fravær og var flittig og dygtig. En ung pige med fremtiden foran sig, siger vicerektor.

Selvom skolen har været lukket over jul og nytår, hejste man flaget på halv på skolens område den første hverdag efter juleferien.

Emilie Meng blev fundet død juleaftensdag i et sø-område ved Borup, 65 kilometer fra Korsør Station, hvor pigen sidst blev set fem en halv måned tidligere.

Flag på halv
På torsdag er det første skoledag efter nytår, og eleverne vil blive mødt af et flag på halv stang.

- I løbet af første modul vil vi kalde alle skolens elever sammen og holde en lille mindehøjtidelighed og et minuts stilhed for Emilie, siger Lotte Büchert.

Politiet på Sydsjælland efterforsker på højtryk sagen om Emilie Mengs død. I efterforskningen indgår talrige henvendelser fra folk over hele landet.

De retsmedicinske undersøgelser af den afdøde er endnu ikke afsluttet, og politiet har endnu ikke villet udtale sig om dødsårsagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere