Skolekammerat om trippeldrab: Storebror var 1. prioritet

Jalousi og had til forældrene kan have ført til det brutale trippeldrab i Nordjylland

Den 19-årige mand har erkendt, at han stak sin familie ihjel natten til onsdag. (Privatfoto)
Den 19-årige mand har erkendt, at han stak sin familie ihjel natten til onsdag. (Privatfoto)

Ud ad til virkede alt harmonisk i den idylliske bindingsværksejendom i Gandrup i Nordjylland.

Men bag de hvidkalkede mure gik familiens lillebror tilsyneladende rundt med et had og mindreværd, som natten til onsdag drev ham ud i trippeldrab.

I en ubegribelig blodrus huggede den 19-årige lillebror på få minutter både sin 54-årige mor, sin 64-årige far og sin tre år ældre bror til døde.

Et egentligt motiv er endnu ikke kommet frem i sagen, men under onsdagens grundlovsforhør antydede anklager Peter Rask, at jalousi mellem de to brødre kan være en del af forklaringen på den ufattelige tragedie.

Efterforskningsleder Lars Nørskov bekræfter, at jalousi-teorien indgår i politiets efterforskning, men ellers ønsker han ikke at kommentere motivet yderligere.

Teenageren har erkendt, at han slog sin far, mor og storebror ihjel. Foto: Privat Krimi Huggede familien ihjel: Sådan ulmede hadet i teenager

Nok mere alvorligt
Teorien om et anstrengt forhold mellem de to brødre bakkes op af en tidligere skolekammerat fra den lokale folkeskole.

Han fortæller, at han ikke kender til de bagvedliggende problemer i familien, men at han havde det indtryk, at den dræbte storebror var første prioritet i familien.

- Jeg ved jo ikke, hvad der er sket, men jeg tror ikke, at han havde en god barndom. Hans storebror blev prioriteret før ham, men det er jo nok mere alvorligt, end at han bare fik større gaver, siger den tidligere skolekammerat.

Allerede for to år siden gav den drabssigtede lillebror udtryk for et problematisk forhold til sin egen familie.

I en Messenger-samtale med en anden tidligere skolekammerat, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skrev han, at han kaldte sin mor og far for værger, fordi han ikke ville kalde dem forældre.

- Nogen gange hader mennesker bare hinanden, skrev den 19-årige.

Se også: Venner om drabssigtet 19-årig: Han er en pissegod fyr

Fin fyr og god kammerat
To andre tidligere skolekammerater kan slet ikke genkende billedet af en disharmonisk familie.

- Jeg har aldrig hørt, at der skulle være problemer. Når han talte om sine forældre, så var det kun noget med, at han lige skulle hjem og hjælpe sin far på gården, siger den tidligere skolekammerat.

De beskriver begge den drabssigtede lillebror, som fin fyr og god kammerat.

- Han er stille og roligt, og der har aldrig været noget med ham, siger den anden tidligere skolekammerat.

Det var her på den idyllisk beliggende hvide gård, at den blodige familietragedie udspillede sig tidligt i går morges. Foto: René Schütze Krimi Han udslettede sin familie i blodrus

Mens den 22-årige storebror klarede sig flot på studiet i Frederikshavn og fritidsjobbet i Nørresundby, så havde den 19-årige lillebror en mere turbulent tid efter folkeskolen.

Han flyttede tidligt hjemmefra, da han skulle begynde på et studie i Grenå, men allerede efter et par måneder droppede han ud af studiet.

Sidste år fik han så en lærlingeplads i et større firma i Nørresundby, men den 18. august i år fik han besked på, at kontrakten ikke ville blive forlænget.

Otte dage senere blev han varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabene på sin mor, far og storebror.

Se også: 19-årig myrdede sin mor under 112-opkald