Skræk-dansker for retten: Her er politiets plan

Den 63-årige dansker Peter Frederiksen skal i løbet af formiddagen for retten i den Sydafrikanske by Bloemfontein, hvor han formelt vil blive sigtet for at have skåret kønsorganerne af 21 kvinder

Skrækdanskeren boede i huset her, hvor han også skamferede de mange kvinder (Foto: Anthon Unger/Redigering: Maria Haargaard)

BLOEMFONTEIN, SYDAFRIKA (Ekstra Bladet): Den 63-årige dansker Peter Frederiksen, der siden torsdag har siddet fængslet i den sydafrikanske by Bloemfontein, vil senere i dag blive stillet for en dommer og formelt sigtet for, at have skåret kønsorganerne af 21 kvinder.

Klokken ni ankommer danskeren til byens retsbygning, men det er stadig usikkert, præcis hvornår den 63-årige dansker vil blive stillet for en dommer. Det afhænger af en række andre sager, oplyser oberst Kymafoyone fra det lokale politi til Ekstra Bladet.

I retten vil politiet fremlægge en række af de beviser, man siden torsdag har indsamlet fra danskerens hus i udkanten af byen, hvor han ind til i torsdags boede sammen med sin fire-årige søn.

Beviserne skal danne grundlag for at forlænge fængslingen.

- Vi vil forsøge at få ham fængslet i yderligere syv dage. Vi mangler fortsat at finde 20 af de 21 kvindelige ofre, der har fået skåret deres kønsdele af, siger oberst Kymafoyone fra det lokale politi til Ekstra Bladet.

Sådan ser huset ud, hvor Peter Frederiksen boede og angiveligt opbevarede kvindelige kønsorganer. (Foto: Anthon Unger)

Indtil videre er det eneste offer, politiet har identificeret, den 63-årige danskers blot 28-årige sydafrikanske kone.

- Vi er afhængige af at finde de sidste tyve ofre. Hvis vi ikke kan finde flere af dem i løbet af den kommende tid, har vi en svagere sag, lyder det fra obersten.

Han forklarer, at man fra anklagemyndighedens side vil behandle overgrebene enkeltvis, således at danske Peter Frederiksen kan dømmes for forbrydelserne uafhængigt af hinanden og derved få en højere straf.

Kymafoyone vil dog ikke på nuværende tidspunkt uddybe en eventuel straframme.

Ekstra Bladet er til stede før, under og efter dagens retsmøde og vil dagen igennem rapportere direkte fra Bloemfontein, Sydafrika.

Kender du den sigtede eller til sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst).