Skrækdanskerens eks-kone dræbt: Han ved det ikke endnu

Ifølge advokaten har Peter Frederiksen endnu ikke fået besked om drabet på eks-konen

28-årige Thidi Matseliso Molise var sydafrikansk politis kronvidne i sagen mod danske Peter Frederiksen. Nu er hun død - dræbt af af ukendte gerningsmænd sent i går aftes.

Imens sidder hendes danske eksmand fortsat fængslet i en voldsom sag om afskårne kvindelige kønsdele. Men den 63-årige dansker aner tilsyneladende intet om, at hans 28-årige ekskone, og politiets vigtigste brik i sagen i mod ham, nu er død.

- Well, well, wel.. Det er første gang, jeg hører det her, lyder det fra danskerens advokat Lughango Tshangana, da Ekstra Bladet ringer og bringer beskeden.

- Det er nyhed for mig, og min klient sidder stadig i fængsel, så han ved det heller ikke, lyder det fra advokaten, der dog ikke vil kommentere drabet yderligere.

Henrettet med tre skud
28-årige Thidi Matseliso Molise blev ifølge Ekstra Bladets oplysninger først skudt i ryggen, derefter i hovedet og til sidst i maven, hvorefter hun døende blev efterladt på gaden i det lille kongerige Lesotho midt i Sydafrika.

Thidi Metseliso Molise var politiets kronvidne i sagen mod danske Peter Frederiksen. Nu er hun død - dræbt af flere skud. Foto: Anthon Unger 112 - 21. okt. 2015 - kl. 14:20 Skrækdanskeren i Sydafrika: Kronvidne henrettet

Den 28-årige kvinde kæmpede hele natten for sit liv på hospitalet, men klokken 11 i dag døde hun  – og sydafrikansk politi mistede dermed sit kronvidne i sagen mod den 63-årige danske våbenhandler og klitorissamler.

Peter Frederiksen blev anholdt, efter at ekskonen 17. september i år gik til sydafrikansk politi med historien om, at hendes eksmand havde kvindelige kønsdele i sin fryser i hjemmet i Bloemfontein.

Det kom senere frem, at en af kønsdelene tilhørte hende selv.

Siden er det lykkedes politiet at identificere flere andre ofre i sagen, heriblandt en syv-årig pige.

63-årige Peter Frederiksen er sigtet for at have skåret kønsdelene af op i mod 20 kvinder. Kvinderne skulle ifølge politiet været blevet bedøvet inden indgrebet.

Peter Frederiksens eks-kone Tutti.(Foto: Anthon Unger) Krimi Skrækdanskerens eks-kone: Jeg blev bedøvet med champagne – vågnede i pøl af blod

Ifølge den 63-årige danskers advokat, var det dog endnu ikke sikkert, at ekskonen skulle vidne i sagen.

- Hun var da en af de folk, som kunne blive brugt af staten imod Peter, men vi var ikke sikker på, om hun skulle vidne, da man ikke kan tvinge en person til at vidne i en sag imod sin ægtefælle, siger Lughango Tshangana til Ekstra Bladet.

Advokaten oplyser til Ekstra Bladet, at Peter Frederiksen først vil blive oplyst om drabet i starten af næste uge, hvor de to skal arbejde videre på danskeren ønske om at blive løsladt mod kaution.

- Det er hans ekskone, så han vil selvfølgelig blive mærket af det, lyder det fra advokaten.

Den 63-årige dansker skal 4. november igen stilles for en dommer i sagen.


Peter Frederiksens 28-årige ekskone fortalte i september til Ekstra Bladet hvordan hun en februar nat i 2014 blev omskåret af danskeren mod sin vilje. (Video: Anthon Unger)

1 af 3 Peter Frederiksen har siddet fængslet siden slut september, hvor politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i danskerens fryser. Foto: Anthon Unger
2 af 3 
3 af 3 Thidi Metseliso Molise var politiets kronvidne i sagen mod danske Peter Frederiksen. Nu er hun død - dræbt af flere skud. Foto: Anthon Unger