Skræmmende video: Sådan arbejder indbrudstyven i dit hjem

En video, der viser en indbrudstyvs metoder, bliver lige nu delt i stor stil på Facebook

Det ser skræmmende let ud for indbrudstyven at gøre sit 'arbejde'. Et tag i døren, et smut ind ad vinduet, og så er der ellers frit slag. Desværre for gerningsmanden i videoen ovenfor vidste han ikke, at flere overvågningskamera var rettet mod ham under hele seancen.

Til gengæld viser billederne, hvilke metoder tyven benytter sig af, mens han på ulovlig vis tiltusker sig sit bytte, og hvad man som husejer med fordel kan være opmærksom på.

Indbruddet skete i området Whanganui i New Zealand. 56-årige David Cooper, som bor i huset, havde sat overvågningskameraer op rundt omkring på ejendommen, fordi han hele fire gange på et halvt år har fået rippet sit hjem af en tyv.

Et femte indbrud slap han altså ikke for, men sandsynligheden for at finde frem til tyven denne gang voksede markant med overvågningsbillederne i hus.

På disse kan man se, hvordan tyven først banker på døren for at tjekke, om der er nogen hjemme. Herefter smadrer han et vindue, kravler ind og napper, hvad han har brug for. Undervejs forsøger han sågar at nappe ejerens store fladskærms-tv.

Tyven går til sidst ud af hoveddøren igen. Her trækker han sit ærmet ud over hånden, så han kan lukke døren ude at efterlade fingeraftryk.

Opdaget af en kvinde
Indbruddet skete i sidste uge, mens Dvis Cooper var på arbejde i en nærliggende biograf. Han så overvågningen af hjemmet fra sin mobil, mens han var på arbejde, men da han nåede tilbage, var tyven desværre stukket af.

- Da jeg så det, blev jeg ret ked af det. Det var virkelig ubehageligt. Især da han ødelagde fjernsynet, for det var der jo ingen grund til, siger Cooper.

Han fik stjålet sin PlayStation, syv spil, sit kamera, en guitar, en e-cigaret samt noget så originalt som kød fra fryseren.

Cooper valgte at lægge videoen på sin Facebook-side, hvorefter den blev delt mange tusinde gange.

En kvinde så videoen, og hun genkendte straks manden, fordi hun havde købt nogle af hans tyvekoster uvidende om, at de var skaffet på ulovlig vis. Hun tilkaldte politiet, som nu har anholdt tyven efter at have fundet fingeraftrykkene på skærmen.

Se optagelserne øverst

Hør eksperten fortælle om, hvordan du undgår indbrud i dit hjem

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere