Skuddræber endnu en sort teenager: Her viser politiet hvorfor

I kølvandet på mange tidligere, kontroversielle skuddrab på sorte, viser politiet i det ofte uroplagede Baltimore nu med video, præcis hvorfor de skød og dræbte endnu en sort teenager

ADVARSEL: Stærke billeder

(Video: Baltimore Police)

Amerikansk politi gør nu meget ud af at illustrere, hvorfor de tirsdag skød og dræbte den kun 18-årige, sorte Curtis Jamal Deal.

Sammen med pressemeddelelsen om ofrets identitet, frigav Baltimore Police optagelser fra betjentens, David Kincaid Jr.'s, såkaldte kropskamera.

Herpå er det tydeligt at se, hvordan Deal, der, tragisk nok var blevet løsladt bare dagen i forvejen, på vej ud fra den gyde, han kort forinden var flygtet ind i, bærer en pistol i højre hånd. Optagelserne er tilmed udlagt i slowmotion, således det er muligt at se, at teenageren på vej rundt om en parkeret varevogn hæver pistolen, før Kincaid affyrer sin.

- Jeg forventer, at politibetjente jagter personer, som stormer ud af biler med pistoler, siger politikommisær Kevin Davies ifølge The Baltimore Sun.

- Og foruden min forventning, tror jeg, det er samfundets forventning, tilføjer han.

112 - 13. apr. 2015 - kl. 09:13 Hvid betjent dræber sort mand: Tog fejl af pistoler

På dele af optagelsen mangler der pudsigt nok lyd. Men det skyldes ifølge politiet, at betjenten aktiverede sit kamera for sent, og lyden først optages efter 45 sekunder. Billederne blev dog sikret, fordi de seneste 30 sekunder, før kameralyden aktiveres, altid lagres.

Derfor vækker det opsigt
Lig tidligere skuddrab på sorte mænd vækker episoden med Curtis Jamal Deal opsigt. Det sker godt to et halvt år efter, drabet på den 18-årige, sorte Michael Brown satte gang i den ofte omtalte 'bølge' af sager involverende hvide betjente og sorte skudofre.

Kun ti dage efter Michael Browns død satte Ferguson i flammer, skød og dræbte byens betjente igen. Ofret var en sort retarderet mand, som havde stjålet to sodavand og en chokoladebar.

Politiet i St. Louis skød tirsdag en mand, da han angiveligt havde stjålet en sodavand og en chokoladebar. Samfund - 21. aug. 2014 - kl. 21:53 Video fra Ferguson: Skudt 12 gange af politiet - og lægges så i håndjern

Efterfølgende fandt den ene kontroversielle sag efter den anden vej til medierne - heriblandt drabet på en 12-årig, hvis legetøjspistol betjentene troede var ægte.

112 - 27. nov. 2014 - kl. 10:01 TV: 12-årig med legetøjspistol skudt og dræbt af politiet

Og senere skød og dræbte en anden hvid betjent den sorte Walter Scott, som var blevet stoppet for et defekt bremselys og derpå forsøgte at stikke af til fods.

112 - 8. apr. 2015 - kl. 04:26 TV: Politimand dræber sort mand for dårlige bremselygter

Skærm

Hent flere
Hent flere