Skudduel i Field's: Ikke et tilfældigt møde

Politiet vil i dag kræve mindst seks personer varetægtsfængslet i Københavns dommervagt

Her kan du se video fra stedet (video: Linda Johansen og Kenneth Meyer)

Efter det vanvittige bandeopgør i indkøbscenteret Field´s i København i går, der foregik blandt hundreder af sagesløse kunder, vil politiet i dag kræve mindst seks personer varetægtsfængslet i Københavns dommervagt sigtet for drabsforsøg.

Politiet mener, at der fandt en regulær skudduel sted i parkeringskælderen under Field´s, P1, efter at de to bandegrupperinger først var stødt sammen i selve indkøbscenteret, hvor der opstod tumult og knivstikkeri.

I p-kælderen blev der affyret skud med mindst to håndvåben, og politiet mener, at de to grupperinger skød mod hinanden foran øjnene af flere sagesløse kunder, der var stærkt chokerede. Politiet har fundet det ene skydevåben, der var smidt i Field´s.

En 17-årig mand blev skudt i ryggen, mens en 18-årig fik et skud i armen. Efter en operation i går på Rigshospitalets traumecenter er den 17-åriges tilstand stabil.

En af de anholdte i forbindelse med skyderiet føres væk. (Foto: LocalEyes)

Foto: Kenneth Meyer 112 - 18. mar. 2015 - kl. 13:21 Øjenvidne til skyderi: Der lå en masse blod

Lau Thygesen, chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet, bekræfter, at flere af de anholdte har bande-relationer. De to grupperinger har tidligere haft ’sammenstød’.

Politiet mener, at opgøret var planlagt. Både vidneforklaringer og videoovervågning viser, at de unge, som er af anden etnisk oprindelse end dansk, var forberedte med både maskering og våben.

Vanvittigt og uacceptabelt
- Det var ikke et tilfældigt møde i Field’s. De kom meget målrettet og med våben. Den ene gruppe vidste, den anden var der. Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt, at de vælger en ’scene’ som Field’s, hvor der er så mange tilfældige mennesker, siger Lau Thygesen.

Field’s er spækket med overvågningskameraer, og derfor er efterforskningen blevet hjulpet godt på vej. Politiet leder efter mindst endnu en mand, der deltog i opgøret. Politiet anholdt ni på stedet, men tre blev hurtigt løsladt, mens seks unge i alderen 19 til 26 år menes involveret i opgøret. Flere af dem har relationer til bander, mener politiet.

(Foto: Finn Frandsen) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 16:08 To såret i shopping-center: Hævn for tidligere opgør

Politiet har en teori om, hvad der er baggrunden for skyderiet, men vil ikke oplyse nærmere om det endnu.

De to skudsårede har hele natten været under bevogtning på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital, fordi politiet overvejer, om de sårede også skal sigtes for drabsforsøg.

De mange vidneforklaringer til opgøret i Field´s og videoovervågning kan kort stykkes sammen til, at en gruppe kommer til indkøbscentret i bil og derefter går på 'jagt' efter den anden gruppe. Flere er maskerede og mindst en er bevæbnet med en stor kniv i bæltet på maven. En anden stjæler en steakkniv i en restaurant, og under et skænderi i indkøbscentret bliver en stukket med kniv, men den preller af på hans skudsikre vest.

Medarbejder i Field's-butikken ReTreat Christian Schultz bevidnede de indledende optrin til skudduellen. (Foto: Linda Johansen)

Så flygter den ene gruppe via rulletrapperne ned til p-kælderen forfulgt af den anden gruppe, og hér bliver der trukket skydevåben og skudt frem og tilbage foran øjnene af sagesløse kunder.

De to grupper bestod af samlet otte-10 personer, mener politiet.

1 af 2 Foto: Kenneth Meyer
2 af 2 En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Fields. Læserfoto

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere