Skudt i hovedet på Christiania: Sådan går det betjenten i dag

Den 31-årige politimand kan nu se frem til at blive udskrevet, efter han har kæmpet i et lille halvt år

Politiet rykkede talstærkt ud, da to betjente og en civil blev skudt på Christiania i august sidste år. Foto: Kenneth Meyer
Politiet rykkede talstærkt ud, da to betjente og en civil blev skudt på Christiania i august sidste år. Foto: Kenneth Meyer

Ingen turde håbe på, at betjenten, der blev skudt i hovedet på Christiania i august sidste år, ville komme sig.

Den 31-årige politimand blev skudt af hashhandleren Mesa Hodzic, der gik til modangreb, fordi betjenten og hans kollega ville anholde ham sidst på aftenen 31. august, fordi han var mistænkt for at ville cykle væk med dagens omsætning fra en af hashboderne i Pusher Street.

Mens politimanden kæmpede for sit liv, gik hans gravide kæreste i uvished om og hvordan, han ville komme ud på den anden side.

Men knap et halvt år efter skudepisoden, hvor betjenten blev skudt over øret af en kaliber .22 , der passerede gennem begge hjernehalvdele og endte inde i hjernen, kan han nu se frem til at blive udskrevet og komme tilbage til en hverdag med familien i København, der i mellemtiden er blevet udvidet med en velnæret dreng på tre måneder. En fødsel, som han var med til, med plejepersonalets hjælp.

Palle Sørensen blev kendt som politimorderen, da han i 1965 dræbte fire politibetjente. Foto: Polfoto Krimi Overblik: Disse betjente blev også skudt på job

- Det ser overraskede godt ud, når man tænker på, hvor slemt, der har været.  Han kan selv gå i bad, spise, han kan gå, han kan tale, han kan svømme og så endda også løbe korte ture. Godt nok med en skinne på benet og sammen med plejepersonalet. Han er en sej en, siger Michael Bergmann Møller, der er formand for Københavns Politiforening og tilføjer:

- Det er rigtig vigtigt, at kroppen får mulighed for at restituere, men hvis det stod til ham, ville han hellere bare sidde på en kondicykel hele tiden.

Det var 25-årige Mesa Hodzic, der skød betjenten i hovedet og ramte en anden poiltimand og en civil i benet. Han blev senere skudt og dræbt af poiltiet under en anholdelsesaktion. Foto: Politiet
Det var 25-årige Mesa Hodzic, der skød betjenten i hovedet og ramte en anden poiltimand og en civil i benet. Han blev senere skudt og dræbt af poiltiet under en anholdelsesaktion. Foto: Politiet
 

Michael Bergmann Møller har besøgt kollegaen to gange inden for de seneste to uger og har aftalt med ham nu at fortælle om hans tilstand, fordi han snart bliver udskrevet og igen vil kunne ses i Københavns gader.

Se også: Betjent blev skudt i hovedet: Nu er genoptræningen begyndt

- Han vil gerne forberede omgivelserne på, at han er tilbage, siger han.

Selv om politimanden blev skudt i hovedet, har han stadig fuldstændig den samme humor, som han havde før skyderiet, og også samme personlighed.

- Han er en rigtig flink fyr. Han er meget vellidt, ihærdig, meget smilende og kan godt lide at fortælle jokes, fortæller han.

Mesa Hodzic, der formodes at stå bag skyderi på Christiania onsdag, er afgået ved døden. (Politifoto) 112 - 2. sep. 2016 - kl. 08:30 Formodet gerningsmand bag Christiania-skyderi død

Men nedskydningen på Christiania har også haft sine konsekvenser.

- Han har lidt besvær med at koncentrere sig længere tid af gangen, eksempelvis hvis han skal læse. Og så er der stadig nogle fysiske skavanker. Men det kan sagtens være, det kommer, siger han.

- Hvad er hans fremtidsplaner?

- Det eneste, jeg kan sige, er, at han gerne vil tilbage til politiarbejdet i København. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, sammen med Københavns Politis ledelse, for, at han kommer tilbage. Han skal mærke, at han er velkommen, og at der er en plads til ham, siger han.

Efter skudepisoden startede nogle kollegaer en indsamling til politimanden, hvor der strømmede endnu flere penge ind, end nogen kunne drømme om. Det endte med, at kollegerne kunne overføre mere end en million kroner til den lille familie.

- Han har været sindssygt taknemmelig for al den støtte, han har fået fra kollegaerne, befolkningen og familien, siger Michael Bergmann Møller.

Siden har de samme kolleger startet en fond, der hedder The Thin Blue Line Denmark, der kan stå klar til at yde økonomisk bistand til politifolk, der bliver såret eller dræbt i tjeneste.

1 af 2 En kampklædt betjent rykker frem på fristaden med maskinpistolen. Foto: Kenneth Meyer
2 af 2 Politiet rykkede talstærkt ud, da to betjente og en civil blev skudt på Christiania i august sidste år. Foto: Kenneth Meyer

Skærm

Hent flere
Hent flere