Skuespiller fanget i togskyderi: ’Jeg var sikker på, at vi skulle dø’

Den franske skuespiller Jean-Hugues Anglade var sikker på, at hans sidste time var kommet, da en 26-årig mand åbnede ild i et tog fra Amsterdam mod Paris fredag

Jean-Hugues Anglade har det efter omstændighederne godt oven på togdramaet fredag. (Foto: All Over)
Jean-Hugues Anglade har det efter omstændighederne godt oven på togdramaet fredag. (Foto: All Over)

Den kendte franske skuespiller Jean-Hugues Anglade, der blandt andet har spillet med i Hollywood-blockbusteren Taking Lives, blev fanget midt i togdramaet fredag klokken 18, hvor en 26-årig mand pludselig åbnede ild med sin Kalashnikov mod de sagesløse passagerer, der var på vej til Paris fra Amsterdam.

Lørdag står han så frem i den franske avis Paris Match og beskrev de skæbnesvangre øjeblik, hvor han var sikker på, at hans sidste time var kommet.

- Vi hørte passagerer, der skreg. ’Han skyder, han skyder. Han har en Kalashnikov’, siger den dybt rystede skuespiller, som var på toget med sine to børn og kæreste.

Tre helte fra togdramaet i Belgien. (Foto: Reuters) 112 - 22. aug. 2015 - kl. 06:55 Tog-drama: Sådan overmandede vi geværmanden

Jean-Hugues Anglade forklarer, at togpersonalet straks flygtede fra dramaet og låste sig selv ind i et andet togsæt med en specialnøgle.

- Den bevæbnede mand kom mod os. Han var beslutsom. Jeg var sikker på, at enden var nået, og at vi alle skulle dø. Vi var som små mus, der var blevet fanget i en musefælde, og det var umuligt at flygte fra mareridtet, siger han.

112 - 21. aug. 2015 - kl. 22:20 Tog-drama: Amerikanske passagerer overmandede gerningsmand

Blodet fossede ud
Den franske skuespiller var sikker på, at deres muligheder var udtømte. I desperation slog han en rude ind for at hive i alarmknappen, men hjælpen kom aldrig.

Til gengæld skar han sin langfinger og blodet fossede ud af det åbne sår. Han forsøgte at beskytte sine børn med sin krop, mens minutterne føltes som timer.

Mens Jean-Hugues Anglade ventede på, at han skulle dø lykkedes det fire mand at overmande gerningsmanden, afværge katastrofen og redde passagernes liv.

De tre helte. Den sidste Spencer Stone er stadig indlagt på hospitalet. (Foto: Reuters) 112 - 22. aug. 2015 - kl. 14:17 Tog-drama: Vi tæskede løs på gerningsmanden

- Pludselig kom Anthony Sadler (amerikanske soldat, red) løbende ind og råbte, at geværmanden var blevet pacificeret af amerikanske soldater, og at alt nu var fint, siger Jean-Hugues Anglade.

- Vi var på det forkerte sted, men med de rigtige mennesker. Det er et mirakel. Vi var ufattelig heldige, at de amerikanske soldater var med på toget. Uden dem havde vi været døde, siger han. 

Han forklarer, at han dagen efter har det fint fysisk. Jean-Hugues Anglade fik fem sting i sin finger, men han er i live.

Takket være de amerikanske soldaters heltemod.