Skyderi i København: En ramt

Tirsdag aften er der igen blevet affyret skud - denne gang på Amager. En person er ramt

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Tirsdag aften er der blevet affyret skud på Holmbladsgade på Amager. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Politiet er fremme på stedet og i øjeblikket i gang med at undersøge hændelsen.

Ekstra Bladets mand på stedet har overhørt vidner fortælle politiet, at der er blevet affyret tre skud.

Politiet oplyser, at en person er blevet ramt, og at han er blevet kørt på hospitalet for at blive behandlet.

Beboere i området fortæller til Ekstra Bladet, at de hørte tre skud, og at de efter skuddene så en person løbe ind på bagsædet af en bil, hvor der sad to personer foran. Bilen kørte derefter ad Holmbladsgade væk fra stedet.

En anden person var på gaden, da den voldsomme episode udspandt sig. Han så manden, der senere blev ramt af skud, komme ud af en kiosk, og to til tre mænd hurtigt køre fra stedet bagefter i en mørk bil.

Et område mellem Holmbladsgade og Prags Boulevard er i øjeblikket afspærret.

Der er tale om en 20-årig mand, der er blevet ramt og omkring klokken 22.00 kom han på operationsbordet, det skriver Ritzau.

På Twitter oplyser Københavns Politi, at skudepisoden er banderelateret.

Den seneste tid har især Nørrebro og Københavns Nordvest-kvarter været plaget af en lang række af skudepisoder på grund af den verserende bandekonflikt.

For kun to dage siden blev en tilfældig mand ramt af skud på Heimdalsgade

De københavnske gader er bandernes krigszone

Københavns Politi er tirsdag aften rykket ud til endnu en skudepisode i hovedstaden denne gang på Amager på Holmbladsgade.

Siden midten af juni har der været adskillige skyderier, som menes at have relation til den eskalerende bandekonflikt i København.

En lang række personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med sagerne, men politiet er stadigvæk på jagt efter flere gerningsmænd.

Her er et overblik over nogle af de mest voldsomme skudepisoder:

* 15. august: Politiet rykker ud til en skudepisode på Holmbladsgade på Amager omkring klokken 21.00. En person er ramt af skud og kørt på hospitalet.

* 13. august: Politiet modtager klokken 23.07 en anmeldelse om et skyderi ved Heimdalsgade. En tilfældig mand på 39 år bliver ramt af skud.

* 12. august: To tilfældige mænd bliver ramt ved Den Røde Plads på Ydre Nørrebro. To personer på en knallert kom kørende til stedet, og passageren på bagsædet affyrede seks til otte skud mod de to ofre.

* 11. august: Politiet rykker ud til en anmeldt skudepisode i Københavns Nordvest-kvarter. Ingen bliver umiddelbart ramt. Politiet finder et stykke derfra en bil med et skudhul i.

* 10. august: Torsdag aften bliver der skudt hele tre steder i København. Et af skyderierne sker i Nordvest, hvor en tilsyneladende tilfældig 27-årig mand var i skudlinjen. Kun mandens knallert bliver dog ramt. De to andre skudepisoder torsdag skete i Tingbjerg og i Korsgade på Nørrebro.

* 9. august: Omkring klokken 22 bliver en tilfældig familiebil beskudt omkring Mjølnerparken. Politiet ved ikke, hvorfor der blev skudt, men betragter episoden som banderelateret.

* 8. august: En vildfaren kugle ender i en sofa i en lejlighed på Lundtoftegade, mens en person var til stede i lejligheden. Personen har ingen banderelationer, og politiet mener, at det var tilfældigt, at netop denne lejlighed blev beskudt.

* 5. august: Kort efter midnat bliver en 19-årig mand skudt i benet i Mimersgade på Nørrebro. Offeret var en tilfældig mand, der intet har at gøre med bandekonflikten.

* 4. august: En 17-årig dreng bliver det tilfældige offer, da to mænd på knallert skyder ham i foden i Tingbjerg.

* 4. august: Der bliver kort før klokken 13 affyret skud mellem to biler på Rovsingsgade i København. En bliver ramt. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" efter et skyderi i samme gade 25. juli.

* 2. august: En 24-årig mand bliver ramt i ballen, da to mænd på en knallert åbner ild i krydset mellem Tomsgårdsvej-Tuborgvej og Frederiksborgvej.

* 1. august: To mænd på knallert affyrer flere skud på Nørrebrogade. En mand bliver ramt i den ene balle.

* 28. juli: Flere skud bliver affyret i Mjølnerparken. Tre biler, men ingen personer bliver ramt.

* 25. juli: En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet, da en bil stopper op i Rovsinggade, og en mand affyrer 8-10 skud. Kort efter bliver to mænd på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerparken. De bliver dagen efter varetægtsfængslet.

* 14. juli: Der er skyderi i Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

* 16. juni: Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Ingen bliver ramt.

* 13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer mindst 12 skud mod gruppen. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" for et skyderi samme morgen på Bogtrykkervej.

* 13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.

Artiklen opdateres...