Skyderi i tog mellem Amsterdam og Paris sårer tre

En mand er anholdt for fredag at have affyret skud og såret tre personer i et tog mellem Holland og Frankrig.

Se video fra togstationen her. (Video: AP)

Ved du noget eller er du til stede i Frankrig? Send os dit tip eller billede på 1224@eb.dk eller SMS 1224(Alm. Takst)

En mand er fredag aften blevet anholdt for at have affyret skud og såret tre personer i et tog mellem Paris og Amsterdam.

Det bekræfter Præsident Francois Hollande i en erklæring, hvor han samtidig oplyser, at to af de sårede er i kritisk tilstand.

Det voldsomme skyderi fandt sted nær Arras i det nordlige Frankrig kort efter klokken 18, hvor den formodede gerningsmand åbnede ild i hurtigtoget med 554 passagerer ombord.

Ifølge den franske avis La Voix du Nord nåede han at affyre flere skud med en Kalashnikov, inden han blev overmandet af en række passagerer på toget.

Reddet af amerikanere
La Voix du Nord skriver, at to amerikanske passager skulle efter sigende hørte en maskinpistol, der blev ladt på toilettet, hvorefter de har konfronteret manden. Det er nu bekræftet af den franske anklagermyndighed, skriver Le Figaro.

Herefter skulle der være opstået en skudveksling, der endte med tre sårede og en anholdt gerningsmand.

Motivet er fortsat ukendt, men fransk politi vil på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at der er tale om et terrorangreb, men ifølge Indenrigsministeriets talsmand er det stadig for tidligt at tale om terror.

Alligevel oplyser flere franske medier, at anti-terror korpset er ankommet til stedet for at efterforske sagen.

Jean-Hugues Anglade har spillet med i flere Hollywood-film (Foto: All Over Press) 112 - 21. aug. 2015 - kl. 20:43 Medier: Hollywood-skuespiller såret i tog-skyderi

Efter dramaet er der nu igen ro på togstationen.

- Situationen er under kontrol, og de rejsende er i sikkerhed. Toget stoppede, og politiet er på stedet, skriver det franske togfirma Thalys på Twitter.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, er på vej til stedet, oplyser inderigsministeriet. Også præsident Francois Hollande har fordømt angrebet på sin officielle Twitter-profil.

- Jeg udtrykker min medfølelse med de sårede i angrebet på et tog fra Amsterdam til Paris. Alt bliver gjort for at alt om denne tragedie kommer frem, skriver han.