Skyderi i USA - fem personer dræbt

Fem personer er blevet dræbt og fem betjente er såret under et skyderi i den amerikanske stat Illinois

Fredag aften dansk tid er flere personer, heriblandt flere politibetjente, blevet ramt af skud i byen Chicago-forstaden Aurora i delstaten Illinois i USA. Skyderiet har fundet sted i en lagerbygning i byen.

Det skriver flere medier, herunder Washington Post.

Gerningsmanden nåede at dræbe fem ansatte og såre fem betjente, før han selv blev dræbt af politiet. Selve skyderiet varede i omkring en time, lyder det fra Kristin Zimen, der er politichef i Aurora.

Ifølge Kristin Zimen rykkede politiet straks ud til lagerbygningen, da der var meldinger om skud. Her blev de fremmødte betjente dog 'beskudt med det samme', har hun forklaret på et pressemøde.

Gerningsmanden er af politiet blevet identificeret som 45-årige Gary Martin. Ifølge politiet var han ansat på lageret, men han blev fyret fredag inden skyderiet.

Byens borgmester, Richard Irvin, siger på pressemødet, at skyderiet markerer 'en trist dag for byen'.

- I så mange år har vi set lignende situationer i hele landet. At skulle opleve det så tæt på er endnu mere smertefuldt, siger han.

Politiet har endnu ikke offentliggjort identiteten på nogen af ofrene af hensyn til de efterladte. De oplyser, at to af de sårede betjente er bragt på et traumecenter med mere alvorlige skader. De ønsker ikke at oplyse, hvorvidt andre civile foruden de dræbte er blevet ramt under skyderiet.

Vidne: Vi er bange
Nancy Caal, der arbejder i en nærliggende butik, fortæller til Washington Post, at de blev overrasket, da hun sammen med to andre pludselig så det store politiopbud:

- Ingen fortalte os noget, men vi lukkede porten og lukkede helt ned for butikken. Vi er bange. Det ligner, at der sker en masse derude, lød det mens skyderiet stadig stod på.