Slipper for ny retssag: Dømt pædofil ville købe 14-årig til sex

Men statsadvokat beordrer undersøgelse af, hvordan pædofili-dømt kunne få adgang til internet og mobil, når han har forbud mod det

Den dømte pædofile sexforbryder Brian Preben Damm, 34, slipper for en ny retssag, selv om han gennem mere end tre måneder ihærdigt forsøgte at lokke en 14-årig pige til at have sex med ham.

Brian Damm er dømt til anbringelse på ubestemt tid på den sikrede institution for psykisk handicappede Kofoedsminde, og ifølge dommen må han kun benytte mobiltelefoner og internet under skarp overvågning af personalet på institutionen.

Alligevel kunne han gang på gang chatte med den 14-årige pige og ringe til hende - men hvad Brian Damm ikke vidste var, at den 14-årige var en falsk profil oprettet af Ekstra Bladet og TV3, som i dokumentarprogrammet ' Jagten' afslørede en række pædofile.

Brian Dam kaldte sig 'Dark Side' på nettet, og han tilbød den 14-årige pige store beløb for at have sex med ham: 'For at tjene 5000 skal man sutte pik på mig til jeg kommer (blowjob). Det kan give 25.000 kr. søde, vis du tør og vil og var du jomfru? skrev han blandt andet til den falske profil.

Downcuts - Forbrydelser bag tremmer - 7. okt. 2015 - kl. 05:56 Sexmonster jagter børn bag tremmer

Et forsøg på at mødes med pigen på et toilet i Frederiksberg Have blev aflyst, da han ikke kunne slippe ud fra Kofoedsminde, men i stedet bad han den falske 14-årige om at optræde nøgen på webcam over Skype.

Har fået tiltalefrafald
Statsadvokaten i København har nu givet Brian Damm et tiltalefrafald for de nye forbrydelser, fordi en ny dom ikke vil føre til andet resultat end, at dommen til anbringelse på Kofoedsminde opretholdes.

- Et tiltalefrafald betyder, at jeg anser ham for skyldig, men at der ikke bliver nogen straffesag. Begrundelsen for min afgørelse er, at Brian Preben Damm allerede er idømt en anbringelsesdom. Jeg forventer ikke, at foranstaltningen bliver ændret, hvis jeg rejser tiltale i denne sag, skriver Anne Birgitte Stürup fra statsadvokaten.

Hun var også anklager i den sag, hvor Brian Damm i februar 2013 blev dømt for voldtægtsforsøg, sexovergreb og samleje med mindreårige piger. Forbrydelserne skete under løfter om penge, dødstrusler eller trusler om at afsløre pikante billeder på nettet.

Pigerne fandt han gennem chat på internettet.

Overgrebene skete i hans bil på parkeringspladser, på hans værelse på den institution, hvor han dengang boede, eller på en rasteplads. Han lovede pigerne i 14-års alderen store beløb på seksuelle ydelser eller truede og pressede dem.

En 16-årig pige blev f.eks. truet med, at han vidste hvor hun boede, og han ville skyde hende og hendes forældre. En 14-årig pige blev truet til samleje ellers ville Brian Damm fortælle hendes bedsteforældre, at hun havde sex med ham mod betaling, og at han havde siddet i fængsel og kendte rockere.

Heidi Holmgaard Hansen er skuffet over, at forbrydere på Kofoedsminde stadig har frit spil (Foto: Jagten) Downcuts - Forbrydelser bag tremmer - 7. okt. 2015 - kl. 19:32 Heidi afslørede brutal sex-forbryder: Jeg føler mig til grin

Efter afsløringen i 'Jagten' sigtede politiet Brian Damm for forsøg på samleje med mindreårig og løfte om betaling for samleje med en person under 18 år.

Men statsadvokaten i København mener altså, at det er meningsløst at føre en ny retssag, når dommen over Brian Damm ikke vil blive ændret i forhold til anbringelsen på ubestemt tid.

Har beordret undersøgelse på Kofoedsminde
Til gengæld har statsadvokaten nu beordret politiet til at undersøge, hvordan Brian Damm fra Kofoedsminde kunne få adgang til mobiltelefon og internet, når nu han ifølge dommen ikke må kommunikere elektronisk uden overvågning af institutionens personale.

- Jeg kan endvidere oplyse, at jeg har anmodet politiet om at foranstalte en undersøgelse af hvordan, det kunne lade sig gøre for Brian Preben Damm at føre den af Ekstra Bladet til politiet fremsendte korrespondance, samt hvad Kofoedsminde foretaget sig for at undgå gentagelse, skriver Anne Birgitte Stürup fra statsadvokaten.

Downcuts - Forbrydelser bag tremmer - 7. okt. 2015 - kl. 14:12 Pædofil oprettede sex-annonce i barns navn

Hun udtalte efter dommen over Brian Damm i 2013: - Jeg er særligt tilfreds med, at man nu skal følge hans færden og brug af elektronisk udstyr, så han ikke kan fortsætte med at lokke piger i fordærv, sagde anklageren.

Men blot to år senere var Brian Damm altså igen i fuld gang med at jagte mindreårige piger på nettet fra sit værelse på Kofoedsminde.

Efter Ekstra Bladet og TV3´s afsløring beklagede forstanderen på Kofoedsminde Kaj Jokil, at Brian Damm kunne fortsætte sine forbrydelser bag institutionens mure.

Downcuts - Forbrydelser bag tremmer - 7. okt. 2015 - kl. 09:59 Forstander om sexmonster: Utilgiveligt og dybt kriminelt

Han forklarede, at ud af de cirka 50 beboere på Kofoedsmindes sikrede afdeling har kun fire-fem forbud mod at benytte internet og mobiltelefoner.

De øvrige beboere har alle ret til at have elektronisk udstyr, og det giver udfordringer i relation til de få, som har et forbud.

Se da Ekstra Bladet og TV3 konfronterede Kofoedsminde (Video: Jagten)

Downcuts - Forbrydelser bag tremmer - 7. okt. 2015 - kl. 16:38 Minister raser mod skandale-institution efter nye pædofil-afsløringer

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere