Slovensk flygtningelejr står i flammer

Det lokale politi ved endnu ikke, om branden er påsat, eller om et uheld er skyld i flammerne

En flygtningelejr i den slovenske by Brezice er onsdag eftermiddag brudt i brand, hvilket har fået flere hundrede flygtninge til at flygte for livet.

Ifølge det lokale politi er det angiveligt nogle flygtninge selv, der har startet branden, men om den er bevidst påsat, eller om det er et uheld, tør politiet ikke udtale sig om endnu.

En villa i Munkedal nord for Göteborg stod tirsdag morgen i flammer. Villaen har huset flygtninge. Da politi og redningsmandskab nåede kom frem til brandstedet, var villaen helt overtændt. (Foto: Robert Betzehag) Samfund - 20. okt. 2015 - kl. 16:32 Ekspert: Tosser bag brand-attentater, men følelser i kog

Branden startede først i et telt men spredte sig hurtigt til nærliggende telte.

Lejren har en kapacitet på 300 flygtninge, men tirsdag ankom yderligere 2000 til lejren, hvilket nu gør, at mange flygtninge mangler tag over hovedet i nat. Det problem arbejder myndighederne dog på højtryk for at få løst.

Siden lørdag er mere en 20.000 flygtninge rejst ind over den slovenske grænse.


I Sverige har der været adskillige brande i boliger tiltænkt asylsøgere. 'Det er meget alvorligt, og det er ikke det Sverige, vi ønsker at se', udtaler statsminister Frederik Löfven om brandene.

Se også: Forsøg på mordbrand: Endnu et brandattentat i Sverige