Smadrede mand med billardkugle: Politiet kræver fange fængslet

En 24-årig indsat ved Ringe Statsfængslet bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør, efter han gav en medindsat kraniebrud

Ringe Statsfængsel dannede mandag rammerne om et brutalt overfald. (Foto: Lars Skaaning)
Ringe Statsfængsel dannede mandag rammerne om et brutalt overfald. (Foto: Lars Skaaning)

Det kan virke en smule mærkeligt at forsøge at få fængslet en mand, der allerede sidder i fængsel, men ikke desto mindre er det netop det, Fyns Politi vil forsøge onsdag.

Her bliver en 24-årig mand fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg, efter han i mandags udsatte en medindsat for så groft et overfald, at han er i stor risiko for at blive hjerneskadet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ringe Statsfængsel dannede mandag rammerne om et brutalt overfald. (Foto: Lars Skaaning) 112 Overfald i fængsel: Fik knust kraniet med billardkugle

Den 24-årige mand overfaldt den 22-årige i fængslets køkken, der fungerer som en arbejdsplads. Han løb mod den 22-årige bevæbnet med en sok med billardkugler i og slog den unge indsatte to gange, før fængselsbetjente fik ham overmandet.

- Han har fået knust kraniet - bruddet svarer til størrelsen af en billardkugle, fortalte fængselsbetjent Steen Østerberg, der selv 112 Her er Danmarks mest voldelige fængsel var på vagt, da overfaldet skete, til Ekstra Bladet tirsdag.

112 Her er Danmarks mest voldelige fængsel

- Overfaldet virkede umotiveret og impulsivt, og vi har ikke fået at vide, hvad der lå bag, lød det videre.

Den 22-årige blev opereret i flere timer og ligger nu i kunstigt koma.

Grundlovsforhøret af hans overfaldsmand starter klokken 12.30. Ekstra Bladet følger sagen