Snap: Drenge dømt for at dele pigers intimbilleder

To 17-årige drenge fra Nykøbing Falster lokkede unge piger til at sende intimfotos af sig selv via internet-tjenesten snapchat. Nu er drengene dømt for at samle billederne i kataloget 'The Bitch Bible', som de delte med andre.

To drenge på 17 år gav i retten udtryk for, at de ikke anede, det var ulovligt at glemme at spørge om lov til at dele pigers intime snapchatbilleder med andre. (Foto: Janus Engel)
To drenge på 17 år gav i retten udtryk for, at de ikke anede, det var ulovligt at glemme at spørge om lov til at dele pigers intime snapchatbilleder med andre. (Foto: Janus Engel)

Det går lynhurtigt, når især unge deler billeder med hinanden via internet-tjenesten snapchat.

På få sekunder vises billedet på modtagerens mobiltelefon, og øjeblikket efter forsvinder det igen.

Men sådan var det ikke for en række unge piger, som blev lokket til at sende intimbilleder af sig selv til to 17-årige drenge fra Nykøbing Falster.

Deres billeder havnede i kataloget 'The Bitch Bible', som drengene delte med andre.

Drengene blev fredag dømt ved retten i Nykøbing Falster. Begge fik betingede fængselsstraffe for at have videregivet pigernes intimbilleder til andre, uden at pigerne gav dem lov.

Den ene dreng fik 14 dages fængsel. Den anden 30.

- Strafmæssigt ligger vi i den lave ende. Men jeg er ganske tilfreds. Drengene erkendte forholdene og betragtede det egentlig bare som drengestreger. De anede ikke, at det var ulovligt, siger anklager Kristine Thorndal til Ekstra Bladet.

Se også: Drenge sigtet: Lokkede nøgenfotos fra unge piger

De to 17-årige erkendte blankt, at de havde downloadet et specielt program, som forhindrede billeder på 'snapchat' i at selvdestruere. Inden længe havde de en større samling med intimbilleder af jævnaldrende piger. Samlingen kaldte de for 'The Bitch Bible', og den delte de i første omgang med to andre drenge.

- De var en lukket gruppe på fire drenge, der havde denne her samling sammen. Siden bliver samlingen delt med en femte person, og derfra har det spredt sig videre, siger Kristine Thorndal, som krævede 20 og 40 dages fængsel til de to.

Erstatning til to piger

I samlingen optrådte også optagelser af nøgne piger i et baderum på Gundslevholm Idrætsefterskole.

Det er ikke lykkedes politiet at finde ud af, hvem der har lavet de optagelser, da de billeder er optaget gennem et vindue, der stod på klem i baderummet, og som helt sikkert er optaget uden tilladelse. Men de to 17-årige blev dømt for at have delt optagelserne.

Selv om adskillige piger optræder i 'The Bitch Bible', så mente retsformanden, at der alene skulle tildeles erstatning til to, hvor det fandtes bevist, at de ikke havde givet deres samtykke til, at billederne måtte deles med andre.

Drengene skal betale hver af de to piger 10.000 kroner.

Begge drenge modtog deres domme på stedet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere