Snesevis på gaden i Saudi-Arabien efter henrettelse

I det eneste distrikt hvor shiamuslimer er majoritet, gik folk på gaden efter henrettelse af systemkritiker

Snesevis af shiamuslimer er gået på gaden i Qatif-distriktet i Saudi-Arabiens østlige provins i protest mod henrettelsen af den prominente systemkritiker Nimr al-Nimr lørdag.

Det siger et øjenvidne til nyhedsbureauet Reuters.

Den shiamuslimske lærde og tre andre medlemmer af den religiøse minoritet blev henrettet sammen med 43 sunnimuslimer, som alle var dømt for terror.

Demonstranterne råbte "ned med Al Saud", som er navnet på den herskende Saud-familie, der træffer alle beslutninger i landet.

De mange utilfredse demonstranter gik fra Nimrs fødeby al-Awamiya til provinsens største by Qatif, som er det eneste distrikt i Saudi-Arabien, hvor shiamuslimer er en majoritet.

Kort efter nyheden om, at Saudi-Arabien har henrettet den religiøse leder Nimr al-Nimr, væltede det ind med fordømmelser fra lande i regionen. Han blev anholdt i 2012 og var kendt som kritiker af det saudiarabiske styre.

Ifølge Irans udenrigsministerium vil Saudi-Arabien betale en høj pris for at henrette den højtstående sheik Nimr al-Nimr. Det fremgår af statsligt tv.

Den iranske ayatollah Ahmad Khatami, som har tætte bånd til styret i Iran, opfordrede den islamiske verden til at tage afstand fra Saudi-Arabien.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere