Socialrådgiver dømt for millionsvindel

En 51-årig kvinde er idømt et års fængsel for svindel i Rudersdal Kommune, hvor hun var ansat i børneområdet

En kvindelig socialrådgiver er blevet dømt for millionsvindel. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
En kvindelig socialrådgiver er blevet dømt for millionsvindel. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Det koster en socialrådgiver fra Rudersdal Kommune et års fængsel, at hun i 2012 og 2013 fik overført mere end to millioner kroner fra kommunens kasse til sin mands el-installationsfirma.

Dommen er netop afsagt ved Retten i Lyngby.

De tre af månederne skal afsones, mens de resterende ni måneder blev gjort betinget - dog med krav om, at kvinden udfører 150 timers samfundstjeneste, oplyser sagens anklager Margit Wegge til Ekstra Bladet.

Den 51-årige kvinde, som var ansat indenfor børneområdet, er blevet dømt for embedsmisbrug og bedrageri, efter hun i en periode misbrugte sin stilling til at bestille renoveringsarbejde på en af kommunen lejet ejendom og efterfølgende fik en administrativ medarbejder til at betale pengene på arbejdet.

Se også: Tiltale: Socialrådgiver lod kommune betale millioner til sin mands firma

Det havde hun dog ikke beføjelse til, og pengene - 1,5 millioner kroner fordelt på seks fakturaer - blev sendt til et el-installationsfirma, som tilfældigvis var ejet af den 51-årige kvindes ægtefælle.

Det skete endnu engang, hvor beløbet dog 'kun' lød på 559.490 kroner. I det tilfælde fik hun bildt den administrative medarbejder ind, at pengene var betaling for anbringelse af et barn, men igen endte pengene på mandens firmakonto.

Kvinden nægtede sig skyldig og har derfor anket dommen på stedet med håb om, at hun kan blive frifundet i landsretten.

Hendes mand har ikke været tiltalt i sagen.