Socialrådgiver hos Kriminalforsorgen: 'Så mangler det bare vi må skyde rockerne'

Voldsomme udtalelser ryster forsvarsadvokater - også Kriminalforsorgen er langt fra tilfredse med udtalelserne

Socialrådgiver ansat ved Kriminalforsorgen ser frem til, at rockere og bandemedlemmer må skydes. Det skriver hun i åbent forum.
(Foto: Kenneth Meyer)
Socialrådgiver ansat ved Kriminalforsorgen ser frem til, at rockere og bandemedlemmer må skydes. Det skriver hun i åbent forum. (Foto: Kenneth Meyer)

Hvor lang kan man tillade sig at ytre sig i den offentlige debat?

En kvindelig socialrådgiver, ansat ved Kriminalforsorgens lokalkontor i Herning, valgte i sidste weekend at tage bladet fra munden og give sin uforbeholdne mening om rockere og bandemedlemmer til kende.

Det skete på en offentlig facebooktråd, hvor der var linket til en BT-artikel, der handlede om, at de omtalte figurer angiveligt bombarderer politiet med erstatningskrav.

'De skulle have ti kolde tæer i røven, når man er en del af en rocker/bande organisation, må man vide, at man kan blive anholdt.'

Forsvarer: 'Dybt betænkeligt'

'De går kun fri, fordi politiet ikke har ressourcerne til at bevise deres deltagelse.'

'Længe leve fotovognene, der kan give politiet flere ressourcer til at sætte det trash bag tremmer, så mangler vi bare, at det bliver tilladt at skyde dem, så vi ikke skal betale for deres hotelophold bag tremmer.'

Sådan skriver den navngivne socialrådgiver på facebook-tråden. Kommentarerne fik lov at stå nogle dage, men de er nu fjernet.

Flere forsvarere er betænkelige ved de voldsomme udmeldinger.

- Jeg mener, det er uforeneligt med hendes job at udtale sig på den måde. Det er dybt betænkeligt, at en sagsbehandler, der eventuelt skal være med at tage stilling til prøveløsladelser og fængselsorlov, ytrer sig offentligt på den måde. Jeg må da håbe, at hendes chefer nu tager hende fra at håndtere sager omkring indsatte med tilknytning til de omtalte miljøer, siger Gitte Juul Jensen, der er forsvarsadvokat.

'Lidt i chok'

Hun bakkes op af en anden advokat, Peter Secher Schmidt.

- Jeg er sgu ærlig talt lidt i chok - det lyder jo som en dansk Lynndie England. jeg troede kun, at det var i Uganda at ansatte i fængselsvæsnet havde lyst til at fængsle, sparke og henrette uskyldige - uanset hvem de så er. Det er jo det rene galimatias, siger Secher Schmidt.

I forbindelse med sagen har Ekstra Bladet kontaktet Kriminalforsorgens kontor i Herning for at få en kommentar fra socialrådgiveren. Men, her blev der i stedet henvist til den lokale chef, der dog aldrig svarede på henvendelsen.

I stedet svarede Kriminalforsorgens HR-chef. Og hun er ikke ovenud lykkelig for udtalelserne.

- Kriminalforsorgens medarbejdere har selvfølgelig deres fulde ytringsfrihed. Omvendt er der også nogle ansættelsesretlige rammer. Særligt når man udtaler sig om retspolitiske emner på de sociale medier, og det samtidig fremgår, at man er ansat i Kriminalforsorgen, siger Kriminalforsorgens HR-chef, Marianne Fæster Nielsen.

- Udtalelser som de foreliggende stemmer afgjort ikke overens med Kriminalforsorgens værdigrundlag. Når vi bliver bekendt med sådanne nogle sager, så følger vi op ledelsesmæssigt. Det videre forløb vil jo være en personsag, så det kan jeg ikke udtale mig om, slutter hun.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen