Sodavand: Slovak sigtet for millionsnyd

En 29-årig mand fra Slovakiet skjulte sig ifølge politiet i Sverige, efter at have snydt Skat for knap to millioner kroner i moms og afgifter. Manden importerede slik og især sodavand til firma på Vestsjælland.

En 29-årig mand er blevet anholdt og varetægtsfængslet for snyd i millionklassen med moms og afgifter på slik og sodavand i sit tidligere firma på Vestsjælland. (Foto: Phil Coale)
En 29-årig mand er blevet anholdt og varetægtsfængslet for snyd i millionklassen med moms og afgifter på slik og sodavand i sit tidligere firma på Vestsjælland. (Foto: Phil Coale)

En 29-årig slovak er blevet anholdt og varetægtsfængslet frem til 12. maj sigtet for skattesnyd i millionklassen.

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Mere præcist mener Skat, at manden i 2012 har undladt at betale 1,7 millioner kroner i moms og 290.000 kroner i afgifter i et nu lukket firma, som han drev i Høng på Vestsjælland.

Manden nægtede sig skyldig under et grundlovsforhør i retten.

- Han har importeret slik og især sodavand, og så har han altså tilsyneladende glemt at betale moms og afgifter, siger efterforskningsleder Niels Kristoffersen fra afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Har skjult sig i Sverige

Den 29-årige har været efterlyst et stykke tid, og der har også været arrestordre på ham. Men først forleden lykkedes det politiet at få ham anholdt. Det skete, da manden dukkede op på en politistation i hovedstadsområdet.

Han ville anmelde et tyveri.

Se også: Skat: Slut med billige øl og vand

Noget tyder på, at slovakken godt vidste, at han havde et udestående med myndighederne i Danmark. I hvert fald har det været svært for politiet at finde ham.

- Det er vores opfattelse, at manden har opholdt sig i Sverige, forklarer Niels Kristoffersen.

Det er ikke politiets opfattelse, at der er andre end manden selv, som har et udestående med Skat. Men manden selv gav under grundlovsforhøret i retten udtryk for, at der muligvis er en anden person involveret.

- Det er noget af det, vi skal bruge tid på at undersøge under varetægtsfængslingen, siger efterforskningslederen.

Se også: Slik-ejer sigtet for million-snyd: Mener fjende har sladret til SKAT

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere