Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Søllerødgade-bomben: Få overblikket her

Nazi-miljøet ville tie sandheden ihjelDrabet i Søllerødgade er aldrig blevet opklaret. Nye oplysninger i Ekstra Bladet har fået politiet til at genoptage sagen. 112 - 29. apr. 2013 - kl. 12:04 Nu genoptages efterforskning af Søllerødgade-drabet

Allerede i 2010 begyndte Kim Fredriksson at kappe båndene til den nationalistiske scene i Norden, men først i løbet af 2012 betragtede han sig selv som helt ude af miljøet. I hele perioden nagede hemmeligheden om Søllerødgadedrabet ham, og inden sin exit nåede han at vende Marcel Schilfs formodede rolle med andre.

– Jeg har talt med flere personer højt oppe i Blood & Honours interne hierarki, og der er mange, der kender til sagen. Der findes mennesker, som kender Marcel Schilfs eksakte indblanding, men de vælger at tie stille, siger Kim Fredriksson.

– Om Marcel (Schilf, red.) har bygget bomben, kan jeg umuligt svare på. Derimod ved jeg, at Marcels kontakter i både Tyskland og England har den fornødne viden og har syslet med den slags. Ekspertisen fandtes i miljøet, og det gør den stadig, siger Kim Fredriksson, der i dag betragter sig selv som antiracist.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) 112 - 26. apr. 2013 - kl. 20:55 Bomben i Søllerødgade: Henrik var chanceløs

At ekspertisen fandtes i miljøet bekræftes både af Ekstra Bladets kilder og af tidligere nynazisters synderegister. Sidstnævnte omfatter blandt andet den tidligere nazist, eks-Bandidos-rocker og nuværende Hells Angels-prøvemedlem Thomas Derry Nakaba, som i dag officielt hedder John Wayne Jensen.

Wayne Jensen blev i 1997 idømt otte års fængsel i en sag om tre brevbomber, som han sendte efter ordre fra den britiske ledelse i den nynazistiske gruppe Combat 18. Blandt modtagerne var en britisk tv-stjerne, som var gift med en sort topatlet.

(Foto: Tariq Mikkel Khan) 112 - 26. apr. 2013 - kl. 19:47 Derfor står han frem: Håber, Henriks familie kan komme videre

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen