Søren Pind om autonome: Der kan være tale om drabsforsøg

Justitsministeren skyder med skarpt mod uromagerne på Nørrebro. Alle ressourcer skal sættes ind for at retsforfølge dem for alt, hvad de kan retsforfølges for, siger han

Så meget er blevet smadret på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)

Justitsminister Søren Pind vil sørge for, at politiet bruger de nødvendige ressourcer til at indsamle beviser, så anklagemyndigheden kan rejse tiltale for alle de kriminelle forhold, der overhovedet kan være tale om.

- Det vil sige graffiti, det vil sige hærværk, det vil sige vold mod embedsmand i funktion, det vil eventuelt sige mordforsøg i forhold til de her molotovcocktails, siger han i et interview med Ekstra Bladet.

- Og vi skal bruge kræfter på at identificere de mennesker, så vi får sendt et klart signal om, at den form for adfærd, den er uacceptabel, siger han.

Politi: ’Det fløj med molotovcocktails’
Omkring klokken 22 lørdag samledes cirka 200 autonom-lignende typer klædt i sort ifølge Københavns Politi ved Nørrebros Runddel som del af en tilbagevendende aktion kaldet 'Reclaim the Streets.'

Senere gik demonstranterne ad Nørrebrogade på vej mod midtbyen. Undervejs malede de graffiti på muren til Assistens Kirkegård og smadrede ruder og lavede hærværk hos ejendomsmæglere og på Politimuseet. Da politiet skred ind for at sprede gruppen på Sankt Hans Torv, begyndte demonstranterne at kaste med skyts.

- Det fløj med molotovcocktails i et sjældent set antal. Der blev smidt fire eller fem mod politiet. Dertil kommer kanonslag, flasker og dåser, fortalte Henrik Brix, central vagtleder ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Ingen kom, så vidt vides, til skade. Kun tre blev anholdt.

De autonome, der lavede ballade på Nørrebro lørdag aften, burde sendes i fængsel, hentyder Søren Pind i et opslag på sin Facebook side søndag morgen. (Foto: Pr, Venstre) 112 - 9. aug. 2015 - kl. 11:28 Søren Pind: 'Rigelig plads' i fængslerne til autonome

Kan blive svært med bevisførelsen
Søndag morgen lagde Søren Pind op til den hårde linje i et opslag på Facebook.

- Jeg kommer til at stå for en historisk hård linje overfor den form for adfærd. Så er det sagt og advarslen givet. Der er rigeligt plads i fængslerne for tiden, skrev han på sin Facebook side søndag.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det kan dog godt blive mere vanskeligt med retsforfølgelsen mod de autonome, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, i et interview med Ekstra Bladet.

- Vi er sgu ikke folk nok. De står jo, de er ens klædt... Det er de jo typisk. For os gælder det om, vi skal ikke til at anholde én, der ikke har smidt med brosten eller med molotovcocktails. Vi skal anholde den rigtige. Der er vi nødt til – hvis vi ikke er helt på dupperne og helt har styr på, hvem der gør – jamen så må vi lade sagen ligge, siger han.