Søster hårdt ramt af drab på mor

Retten afviste krav om dørlukning under afhøring af mordsigtet teenagers tvillingesøster

Tvillingesøsteren til den 16-åige pige, som er anklaget for knivmord på sin mor i nordjyske Kvissel, er så hårdt ramt af tragedien, at hun nu bor på et opholdssted.

Dermed er begge de enæggede tvillinger med eller mod deres viljer fjernet fra deres hjem

Kort før søsteren i dag skulle afhøres som vidne i retten, forsøgte hendes far via en bistandsadvokat at få lukket dørene samt navneforbud. Men begge begæringer blev afvist af retten efter protest fra Ekstra Bladet.

Herefter kom søsteren, der er en tro kopi af den drabssigtede, ind i retslokalet. Hun styrede direkte mod vidnestolen og undlod at kigge på sin søster.

Søsteren lagde ikke skjul på, at der var et spændt forhold mellem den drabssigtede og deres mor.

- De skændtes altid og om alting, sagde hun indledningsvist.

- Min mor ville ikke have, at hun så Bakhtiar, sagde søsteren. Ligesom den drabssigtede færdedes hun i indvandrermiljøet i Frederikshavn, hvor de begge var fascineret af den arabiske atmosfære i miljøet.

 Den dræbte mor Tine Rømer. (Privatfoto)
Den dræbte mor Tine Rømer. (Privatfoto)
 

Ikke desto mindre gled de ellers så tætte søstre lidt efter lidt fra hinanden.

- Min søster valgte ofte mig fra til fordel for Bakhtiar, fortalte hun.

- Hun blevet meget ligeglad med mennesker. Også med mig. Jeg føler, at jeg blev vagt fra til fordel for hendes kæreste. Det var noget helt nyt i vores forhold, sagde hun.

- Har du hørt din søster sige, at han skulle slå din mor, spurgte anklageren.

- Ja, en enkelt gang har jeg overhørt det.

- Hvorfor?

- Fordi min mor greb ind nogle af min søsters beslutninger.

- Hvornår var det?

- Måske en måned, før hun døde.

- Kan det være en uge før?

- Det er jeg ikke sikker på.

OPDATERES

Danny Abdallas navn er på ny dukket op i Kvissel-drabssagen. (Foto: Jesper Mortensen) 112 - 2. sep. 2015 - kl. 10:10 Mordoffers datter mistænkte Danny Abdalla for Kvissel-drab

Den nu 16-årige datter af den dræbte Tine Rømer sad og kiggede på IS-videoer af halshugninger samme aften, som hendes mor blev dræbt af knivstik. (Privatfoto ) Krimi Grusom afsløring: Datter så halshugninger på mordnatten

40-årige Tine Rømer Holtegaard blev fundet liggende i en blodpøl med omkrign 20 stiksår (Privatfoto) Krimi Sådan døde Tine Rømer

1 af 2 Den mordsigtede teenagerpiges søster fortæller som vidne, at hun hørte de to tiltalte snakke om, at Bakhtiar Mohammed Abdulla (billedet) skulle slå 40-årige Tine Rømer. (Facebook-foto)
2 af 2