Solgte MDMA, der dræbte Adam: Her er dommen

En 17-årig dreng er netop idømt fire måneders fængsel for at have solgt det MDMA, der endte med at dræbe 15-årige Adam Buk. Men retten frikendte ham for uagtsomt manddrab

Hvad er MDMA? Få en forklaring her. Video: Martin Lorentsen

Retten i Næstved har netop idømt en 17-årig dreng fire måneders fængsel for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed ved at sælge MDMA, som endte med at dræbe den 15-årige Adam Buk.

Det skriver Ritzau.

Alligevel kan den 17-årige nu gå fri, fordi han har udstået sin straf i forbindelse med varetægtsfængslingen.

Den tragiske episode fandt sted i februar 2018, hvor den 17-årige solgte stoffer til to andre 15-årige. De solgte det videre til Adam Buk, og det endte med at blive fatalt.

I første omgang lød tiltalen derfor på uagtsomt mandrab, men den 17-årige blev kun fundet skyldig i at have solgt MDMA og for at have udsat tre unges liv for fare.

MDMA er en kemisk forkortelse af det oprindelige aktive stof i ecstasy.

- Jeg beklager
Forsvarsadvokaten havde inden dommen krævet netop frifindelse for uagtsomt manddrab.

- Den tiltalte kunne ikke vide, hvad der ville ske, og han havde ingen indflydelse på, hvordan stoffet ville blive indtaget, siger Kim Steen i Retten i Næstved.

- Man kan ikke forvente, at man som sælger har viden om alt dette. Det er ikke noget, han kan forudsige, og det er ikke en naturlig udvikling, tilføjer han.

Også den 17-årige er ked af, hvad der er sket.

- Det var ikke på den måde, det skulle ske, og det beklager jeg, sagde den tiltalte som sin sidste bemærkning inden dommen.

På grund af den tiltaltes alder har drengen siddet varetægtsfængslet i surrogat på en lukket afdeling under de sociale myndigheder, hvor han har siddet siden starten af februar.

Den 17-årige modtog dommen.

Det står endnu ikke klart, om statsanklageren vil anke dommen til Østre Landsret.

Ekstra Bladet var i februar i kontakt med Adam Buks mor, Katharina Lindqvist, og hun gav os lov til at bringe det sidste farvel.