Som taget ud af en gyser: Mand satte ild til skolebørn

En sikkerhedsvagt på en skole i Brasilien har slået syv mennesker ihjel og såret 15 alvorligt

Et barn bliver kørt på hospitalet. Foto: Politifoto
Et barn bliver kørt på hospitalet. Foto: Politifoto

Seks børn og en lærer er døde efter, at en sikkerhedsvagt på deres skole hældte alkohol over dem og satte ild til dem bagefter. Det skabte en voldsom brand, der gik hårdt ud over hele skolen. Det skriver Sky News.

Skrækhistorien udspillede sig i byen Janauba, der ligger i den sydøstlige del af Brasilien. Udover de syv dræbte er 50 mennesker kommet til skade. 15 af dem er alvorligt sårede. Gerningsmanden blev bragt på hospitalet efterfølgende, hvor han døde af sine forbrændinger.

Skolen har 70 elever i alderen tre til fem år, og ofrene, der talte to piger og fire drenge, var alle fire år gamle, skriver de lokale medier. Læreren Helley Abreu Batista blev 43 år og døde efter at være blevet forbrændt på 90 procent af kroppen.

Mange skulle have behandling bagefter. Foto: Politifoto
Mange skulle have behandling bagefter. Foto: Politifoto

Angrebet har chokeret Brasilien. Borgmesteren i Janauba, som har omtrent 70.000 indbyggere, har erklæret syv sørgedage.

- Jeg er dybt ulykkelig over denne tragedie, som involverer børn i Janauba, og jeg vil gerne udtrykke min solidaritet med deres familier, siger den brasilianske præsident, Michel Temer, der selv er far til en søn på otte år.

Arbejdet der siden 2008
Gerningsmanden bag det voldsomme angreb er blevet identificeret som værende 50-årige Damiao Soares dos Santos. Han havde arbejdet på skolen som sikkerhedsvagt siden 2008.

Politiet har siden besøgt hans hjem, venner og familie i et forsøg på at nå frem til hans motiv, og det menes, at han har haft store psykiske problemer.

Skolen fik en hård medfart af branden. Foto: Politifoto
Skolen fik en hård medfart af branden. Foto: Politifoto
 

Familierne sørger
Et af ofrene var Ana Clara Ferreira da Silva. Hendes tvillingebror Victor fortalte til den brasilianske avis Globo, at han og søsteren nød at se Gurli Gris i fjernsynet. Deres far Nelson de Jesus Silva har sat ord på sorgen over det pludselige og voldsomme tab af datteren.

- Min datter var meget speciel og klog. Jeg ved ikke, hvad der foregår inde i hovedet på en person, som udfører en handling som denne. Jeg overgiver mig til Gud.

- Jeg vil ikke lade dem fortsætte i dagpleje. Mine børn er alle små og kan ikke forsvare sig mod noget som helst.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen