Somalisk hjemløs sigtet for røveri: Truede kvinde med 40 centimeter lang kniv

- Jeg slår dig ihjel, hvis du ikke går med mig op på mit værelse

(KØBENHAVNS BYRET) Ekstra Bladet. En 31-årig somalisk hjemløs, der er klient på Sundholm, er i dag blev varetægtsfængslet i 26 dage sigtet for røveri mod en kvinde ud for Sundholmsvej 14 A på Amager.

Ifølge sigtelsen skal den 31-årige have sagt til den danske kvinde, at han ville slå hende ihjel, hvis hun ikke gik med ham op på et værelse på Sundholm.

Se også: Opgør: Skåret i halsen med urtekniv

Det nægtede hun ifølge anklageren i Københavns dommervagt. I stedet stjal den 31-årige ifølge sigtelsen kvindens taske og truede hende ifølge sigtelsen med en 40 centimeter lang køkkenkniv.

Den sigtede nægtede sig skyldig under grundlovsforhøret.

I kvindens taske lå hendes Dankort og en seddel med hendes kode. Under grundlovsforhøret kom det frem, at den sigtede ikke havde rørt ved kvinden, og at hun heller ikke var kommet til skade.

Se også: Mand stukket i maven med kniv

Politiet fandt efterfølgende hendes taske, men ikke den påståede kniv. Ligeledes fandt man den sigtede i besiddelse af 0,33 gram kokain og 0,18 gram heroin.

Den 31-årige er tidligere straffet for røveri. Senest  i 2010, hvor han blev idømt et år og tre måneders fængsel for røveri.

Ligeledes kom det frem, at han ved anholdelsen var eftersøgt for røveri begået i 2014.