Sosu-assistent snød ældre for over en halv million

Tre ældre borgere fra Fredensborg har fået misbrugt tillid og dankort. En 45-årig brugte pengene på tøj

Sosu-assistenten hævede blandt andet penge til de ældre borgere, som hun passede, og det var her, hun snød dem. Foto: Philip Davali
Sosu-assistenten hævede blandt andet penge til de ældre borgere, som hun passede, og det var her, hun snød dem. Foto: Philip Davali

Ikke mindre end 536 gange har en 45-årig sosu-assistent misbrugt både tillid og kortoplysninger, som tre ældre og svagelige personer havde betroet sosu-assistenten.

Retten i Helsingør har fredag besluttet, at det skal koste et år og seks måneders betinget fængsel. Sagen var en tilståelsessag. Det skriver Helsingør Dagblad.

Kvinden, der bor i Hørsholm, var igennem en periode på lidt over tre år frem til 2018 tilknyttet de tre forskellige plejekrævende personer som social- og sundhedsassistent i Fredensborg Kommune. 

Ifølge Helsingør Dagblad blev de ældre fortrolige med kvinden og bad hende helt privat om hjælp til indkøb og til at hæve kontanter til dem på deres konti.

I den forbindelse har kvinden misbrugt både tillid og bankoplysninger fra de ældre. Hun har i nogen tilfælde også haft adgang til borgernes netbank.

Pengene er blandt andet blevet brugt til at købe nyt til gaderoben. Tingene blev konfiskeret i forbindelse med en ransagning sidste år.

I alt brugte hun 540.000 kroner på de ældres kort, skriver Helsingør Dagblad.

Anklager Ann Künow fra Nordsjællands Politi havde krævet halvandet års ubetinget fængsel til kvinden.

Men på baggrund af den anklagedes tilståelse og hendes gode personlige forhold har retten besluttet, at den 45-årige kvinde, der også er mor, ikke skal afsone straffen i et fængsel.

Straffen bliver dog udløst, hvis hun begår ny kriminalitet, og hvis hun ikke udfører samfundstjeneste i 250 timer i løbet af år. 

Hun blev desuden frakendt retten til at udøve virksomhed som social- og sundhedsassistent i fem år.

Da hun blev anholdt og sigtet i 2018, var hun stoppet som sosu-assistent i Fredensborg Kommune og arbejdede et andet sted i et job, hun stadig har.

Det er ikke en stilling, hvor hun har noget at gøre med plejekrævende og svage personer.

Kvinden, som har modtaget dommen, skal betale omkring 532.000 kroner tilbage til de ældre, skriver mediet.