Spansk tyrefægter stanget ihjel

36-årige Ivan Fandino snublede lørdag i ringen og blev stanget ihjel under tyrefægterfestival i Frankrig.

Her ses Ivan Fandino i aktion tidligere på året (Foto: AP)
Her ses Ivan Fandino i aktion tidligere på året (Foto: AP)

En spansk tyrefægter mistede lørdag livet, da han snublede i arenaen og blev stanget i brystet af en tyr i det sydvestlige Frankrig.

Det skriver lokale medier ifølge AFP og Reuters.

Den 36-årige Ivan Fandino blev bragt til det nærtliggende Mont de Marsan-hospital, men blev erklæret død kort efter ankomsten.

Det skriver det spanske nyhedsbureau Efe.

Madammen op på ryggen og så er det bare ud over stepperne - som er en 250 meter lang forhindringbane. Koneløft er en simpel sportsgren og selvfølgelig en finsk opfindelse. Foto: All Over Press Tæt på Ormejagt og kamelwrestling: Her er verdens særeste sportsgrene

Fandino snublede i en kappe, der bruges til at lokke og distrahere tyren.

De chokerede tilskuere var derefter vidner til, at tyren angreb matadoren, der først blev kastet op i luften.

Dernæst angreb tyren igen og spiddede Fandino i den ene side af overkroppen med sit horn, skriver Efe.

Den baskiske tyrefægter deltog i en tyrefægterfestival i Aire-sur-l'Adour i Frankrig sammen med to andre tyrefægtere - Juan Del Alamo og Thomas Dufau.

Artiklen fortsætter under billedet

Ivan Fandino sidste år. (Foto: AP)
Ivan Fandino sidste år. (Foto: AP)
 

Ivan Fandino, der har været professionel matador i 12 år, er den anden spanske tyrefægter, der er er blevet dræbt i ringen det seneste år.

I juli mistede den 29-årige Victor Barrio livet, efter at han blev stanget af en tyr i ringen. Det var første gang siden 1992, at en professionel spansk tyrefægter blev dræbt i ringen.

Tyrefægtning er lovligt i flere dele af det sydlige Frankrig. Omkring 1000 tyre bliver hvert år dræbt i ringen som en del af den såkaldte sport.

Dyrevelfærdsorganisationen Humane Society International skriver i en meddelelse:

- Matadorens død er en tragedie. Men for de 1000 tyre, der brutalt bliver dræbt i fransk tyrefægtning hvert år, er hver kamp en tragedie, da de ikke har mulighed for at slippe for en langtrukken og smertefuld død.

Den sorte mamba fås i farverne fra gullig-grøn til mørkegrå. Den har sit navn fra farven indvendigt i munden. Foto: All Over Tæt på Her er verdens mest drabelige dyr

Hvert år omkommer adskillige mennesker i forbindelse med spanske sommerfestivaler, der blandt andet involverer tyreløb gennem bygaderne.