Spritbilist i vanvidskørsel på dansk motorvej: - Han er ikke helt frisk

En påvirket bilist skabte søndag rædsel på jysk motorvej

Brian Rimdal filmede spritbilistens vanvittige kørsel og tilkaldte politiet. Se hans optagelser her.

Bilister på E45 mellem Skanderborg og Harlev fik søndag formiddag bragt liv og førlighed i fare af en påvirket mands hasarderede kørsel, skriver JydskeVestkysten.

En af disse bilister var Brian Rimdal, som sammen med sin passager kørte bag ved manden. Passageren fangede spritbilistens kørsel i en video, som du kan se over artiklen.

- Pludselig lægger vi mærke til den sorte bil, der er lige ved at køre ind i autoværnet. Jeg siger, 'ham der er sgu da ikke helt frisk', og da han fortsætter sin slingrekurs, vælger vi at ringe til politiet samtidig med, at min medpassager begynder at filme, fortæller Brian Rimdal til JydskeVestkysten.

Østjyllands Politi rykkede omgående ud for at stoppe vanvidsbilisten, men bad også Brian Rimdal om at følge efter manden, mens han havde politiet i røret. Også selvom det betød at han skulle bryde fartgrænsen.

- Vi får at vide, at vi naturligvis skal passe på os selv, men da jeg spørger, om det betyder, at vi må køre stærkere end fartgrænsen, er svaret ja, fortæller Brian Rimdal til TV2 Østjylland.

Kørte galt, men fortsatte
Den 46-årige spritbilist kørte galt kort efter, men det stoppede ikke hans spritkørsel.

- Jeg fortæller politiet, at det er slut, men han kører sgu videre. Et sted på vejen laver han en sindssyg overhaling og er ved at køre frontalt ind i en modkørende bus, siger Brian Rimdal til TV2 Østjylland.

Spritbilisten blev først stoppet, da han steg ud for at fjerne sin kofanger, som forhindrede ham i at fortsætte.

Her blev han anholdt af politiet og sigtet for spirituskørsel, og i den forbindelse kom det frem, at manden kørte uden kørekort. Om det er blevet frataget, eller han aldrig har haft et, er ikke oplyst.

- Det er fuldstændigt uansvarligt at sætte sig bag rattet i sådan en tilstand, og så endda uden kørekort. Det er nærmest rent held, at der ikke sker noget med ham eller andre, lyder det fra Østjyllands Politi i en udtalelse til TV2 Østjylland.

Her fortsætter en flugtbilist i Århus ufortrødent efter at have påkørt en knallert. Privatoptagelser

112 Her pløjer aarhusiansk flugtbilist knallert ned