Stak sin mor med kniv og satte ild til lejligheden

49-årig anholdt i brændende lejlighed efter knivstik mod sin 69-årige mor

(Video: Kenneth Meyer)

Har du set eller hørt noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Politiet har netop anholdt en 49-årig mand i en brændende lejlighed på Højkær i Brøndby, efter at han angiveligt først har stukket sin 69-årige mor ned med kniv og derefter sat ild i lejligheden på første sal.

Politikommissær Hans Tonnesen, Københavns Vestegns politi, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at den 49-årige netop er blevet anholdt.

- Der er tilsyneladende tale om en tragedie i familieforhold, hvor mandens mor er kørt på hospitalet til behandling for knivstik, siger politikommissæren. Hun er ved at blive undersøgt og behandlet på Rigshospitalets traumecenter.

Den 49-årige modsatte sig anholdelsen og blev for kort tid siden slæbt ud af opgangen af flere betjente, og han blev derefter spændt fast på en ambulancebåre med stropper, oplyser Ekstra Bladets reporter på stedet. Ambulancen med den 49-årige kørte mod hospitalet med politieskorte.

Han skal undersøges for røgforgiftning, fordi han havde befundet sig i den røgfyldte lejlighed i længere tid, oplyser politiet.

Den 69-årige kvindes tilstand beskrives som stabil, siger politiet.

Foreløbig antager politiet, at den 49-årige er psykisk ustabil. Politiet forventer, at han bliver sigtet for drabsforsøg og brandstiftelse, og at han fremstilles i retten onsdag med begæring om varetægtsfængsling. Det vil muligvis ske 'in absentia', hvis han ikke skønnes rask nok til at møde op i retten.

Der blev slået alarm kl. 13.19 til 'ild i lejlighed' på Højkær, og da politiet kom frem blev en ældre kvinde fundet blødende på stedet. Politi med skjolde og en pulverslukker forsøgte at trænge ind i lejligheden, hvorfra det røg kraftigt.

Tilsyneladende havde sønnen efter at have stukket sin mor, barrikaderet sig i lejligheden og stukket ild på lejligheden.

I en pressemeddelelse har politiet bekræfter, at der har været knivstikkeri og ildspåsættelse på adressen, og at den formodede gerningsmand er identificeret.

Ekstra Bladet reporter på stedet fortæller, at de første politi-patruljer hentede skjolde og forsøgte at trænge ind i lejligheden, og kort efter blev politifolkene udstyret med røgdykkermasker, så de sammen med brandfolk kunne trænge ind i den røgfyldte lejlighed. Det lykkedes dog i første omgang ikke at anholde den 49-årige.

Politiet har endnu ikke overblik over, hvad motivet til familiedramaet er. Der er endnu nærmere ingen oplysninger om den sårede kvindes kvæstelser, men ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet har hun blødt en del, muligvis fra et knivstik i armen. Hun havde også blod i hovedet, da hun blev behandlet på stedet.

1 af 6 Her bliver den anholdte 49-årige kørt væk spændt fast på en ambulancebåre. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 6 Politi og brandfolk er på vej ind i lejligheden i Brøndby (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 6 Brandfolkene kæmper med at få ilden under kontrol (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 6 Politi med skjolde forsøgte først at trænge ind i lejligheden. (Foto: Kenneth Meyer)
5 af 6 Lejligheden var fyldt med røg, da brandvæsenet kom frem. (Foto: Kenneth Meyer)
6 af 6 Her bliver den ældre kvinde behandlet efter at hun angiveligt var blevet stukket af sin søn, som satte ild på lejligheden. (Foto: Kenneth Meyer)