Statsadvokat anker dom i vandscooter-sag

To uger efter dommen har anklagemyndigheden anket dommen til Østre Landsret. De havde i byretten krævet fire års fængsel

Ekstra Bladet giver dig her en gennemgang af ulykken, der fandt sted 6. maj sidste år (Foto: Kenneth Meyer, Mathias Øgendal, Læservideo. Grafik: Frans Wej Petersen, 3D grafik: Mikkel Lund. Redigering: Kristian Hansen)

Sagen om en ung mands vanvidssejlads, der i maj sidste år kostede to unge kvinder livet i Københavns Havn, er ikke forbi.

To uger efter dommen i Københavns Byret har anklagemyndigheden valgt at anke sagen til landsretten.

Det oplyser Statsadvokaten i København til Ritzau.

- Vi mener, at hans sejlads skal sidestilles med vanvidskørsel i trafikken, siger vicestatsadvokat Anders Riisager fra Statsadvokaten i København.

På Islands Brygge ved Københavns Havn blev der tændt lys for pigerne, der blev ofre for en ung mands tankeløse adfærd. Foto: Anthon Unger Tæt på Deres døtre blev dræbt: Jeg glemmer aldrig lyden af mine skrig

Kravet er en skærpelse af de to års fængsel, som den 25-årige mand blev idømt for uagtsomt manddrab. Anklageren havde krævet fire års fængsel i byretten.

Her anholdes en af de ni efter ulykken. Foto: Kenneth Meyer 112 - 4. jan. 2018 - kl. 14:02 Linsey og Leah dræbt af vandscooter: Her er dommen

Den 25-årige mands forsvarsadvokat havde i Københavns Byret argumenteret for, at den 25-årige mand skulle have et års fængsel.

-  Jeg mener, at han skal have en straf, som han kan mærke. Men det er og bliver en ulykke, der er sket her, sagde forsvarsadvokat Jane Ranum i byretten.

Mikkel Beha blev kort tid efter ulykken afhørt. Foto: Kenneth Meyer 112 - 20. dec. 2017 - kl. 17:06 Beha kort før tragisk vandscooter-ulykke: - Nu håber vi ikke, at de sejler nogen ihjel

Linsey Malia blev dræbt på stedet, og 21-årige Leah Bell blev så hårdt såret, at hun døde i timerne efter, at deres udlejningsbåd blev ramt med høj fart af en vandscooter i hasarderet fart i Københavns Havn ved Christians Brygge den 6. maj 2017.

Udover den 25-årige mand var seks mænd og en kvinde desuden tiltalt for hensynsløs kørsel. De blev idømt bødestraffe mellem 3700-11700 kroner.

De er dømt for overtrædelse af lov om sikkerhed til søs og for at have sejlet i Københavns Havn med vandscootere, selv om de ikke måtte. Men de er frikendt for at have sejlet hasarderet og sat andre menneskers liv på spil. Deres dom er ikke anket.