Statskassen lænset for 12,7 milliarder: Danmark stævner britiske banker

Barclays og National Westminster Bank skal udlevere oplysninger, kræver Skattestyrelsen i retssager i London

I maj kom det frem, at der var anlagt retssager i USA, og skatteminister Karsten Lauritzen (V) sagde dengang, at der var anlagt cirka 50 sager.
I maj kom det frem, at der var anlagt retssager i USA, og skatteminister Karsten Lauritzen (V) sagde dengang, at der var anlagt cirka 50 sager.

To investeringsbanker i London skal udlevere oplysninger om deres kunders forhold i forbindelse med sagen om svindel med udbytteskat i Danmark.

Sådan lyder kravet fra Skattestyrelsen, der har stævnet Barclays og National Westminster Bank, oplyser dr.dk mandag.

De danske myndigheder hævder, at britiske finansfolk og selskaber hjalp til, da pengene fra statskassen blev vasket hvide, og provenuet blev sløret.

Den svindelsigtede Sanjay Shah nyder livet i Dubai, hvor han bor i en villa på den kunstige palmeø Palm Jumeirah sammen med et hav af milliardærer og berømtheder. Foto: Panther Media. Politik Sigtet i svindelsag til 12,3 miliarder: Sådan lever han et liv i vild luksus

I alt 71 finansfolk og selskaber er blevet stævnet ved en domstol i London, oplyser det juridiske nyhedssite Law 360 ifølge dr.dk.

Den danske statskasse blev lænset for i alt 12,7 milliarder kroner, da Skat udbetalte refusion for udbytteskat til en række udlændinge. De hævdede at ligge inde med aktier i danske virksomheder og krævede derefter refusion.

I alt 71 finansfolk og selskaber er blevet stævnet ved en domstol i London, oplyser det juridiske nyhedssite Law 360 ifølge dr.dk.

Den danske statskasse blev lænset for i alt 12,7 milliarder kroner, da Skattestyrelsen udbetalte refusion for udbytteskat til en række udlændinge. De hævdede at ligge inde med aktier i danske virksomheder og krævede derefter refusion.

Imidlertid var der tale om bedrageri, mener de danske myndigheder. I forvejen har styrelsen også anlagt en stribe sager mod udenlandske pensionskasser og andre professionelle aktører, som beskyldes for at have bidraget.

I maj kom det frem, at der var anlagt retssager i USA. Dengang sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V), at der var anlagt cirka 50 sager.

- Selv om det er meget positivt - og en stor sejr for danskernes retsfølelse - at sagerne nu bliver anlagt, er jeg også nødt til at understrege, at det ikke er det samme, som at alle pengene kommer tilbage i statskassen, sagde ministeren.

Se også: Skatte-Sven stemplede løs trods mistanke om fusk: Politikere river sig i håret

De mange sagsanlæg er civile sager. Ved siden af undersøger Bagmandspolitiet, om der er grundlag for at få straffet nogle af de mistænkte. Blandt dem er forretningsmanden Sanjay Shah, som nu er bosat i Dubai.

Dansk politi samarbejder med politifolk i andre lange om efterforskningen.

En særlig indsats drejer sig om få fat i pengene fra den danske statskasse. Politiets såkaldte sporingsgruppe har fået beslaglagt i alt 2,7 milliarder kroner på konti i blandt andet Tyskland.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere