Stefan bor tæt på dødsulykkested: Der bliver kørt ræs

Den 28-årige Stefan Andersen fortæller, at der hvor en ung mand natten til lørdag mistede livet, rigtig tit bliver kørt alt for stærkt

(Video: Kenneth Meyer)

Det er ikke første gang, at der bliver kørt vandvidskørsel på den strækning, hvor en 22-årig Uber-passager lørdag nat mistede livet.

Det fortæller 28-årige Stefan Andersen, der bor 100 meter fra ulykkesstedet krydset Ågade og Jagtvej tæt på Bispebuen.

- Jeg har boet her i otte år, og vi har oplevet, at der ofte fredag og lørdag bliver kørt ræs på strækningen. Der bliver kørt med meget høj fart, hvilket har været så irriterende for vores nattesøvn, at vi har været nødt til at sætte ekstra glas i vores vinduer, fordi det larmer så meget, siger Stefan Andersen til Ekstra Bladet.

Han er ikke overrasket over, at der har været en alvorlig ulykke, fordi det er sjældent, at folk overholder fartgrænsen på 60 kilometer i timen.

- Det er virkelig tragisk, men jeg har hele tiden tænkt, at det var et spørgsmål om tid, før der skete noget alvorligt. Vi har været meget bekymret. Men det er så forfærdeligt for de pårørende, siger han.

Han har tit tænkt over den høje fart, når han har cyklet på den strækning både dag og nat. Flere gange har han syntes, at det har været decideret ubehageligt.

Har kontaktet politiet
Stefan Andersen har derfor to gange skrevet til Københavns Politi for at gøre opmærksom på problemet og få dem til at gøre noget ved det.

Ekstra Bladet har set begge mails, som den 28-årige mand har sendt til politiet. Den ene mail er skrevet i oktober 2015 og den anden i foråret 2016.

Her opfodrer han politiet til, at man stiller en fotovogn op, så folk bliver mere opmærksomme på deres fart.

Politiet svarer Stefan Andersen pr mail, at det blandt andet ikke er muligt at finde en forsvarlig placering til fotovognen, så både medarbejdere og andre trafikanter kan føle sig sikre på ikke at blive involveret i en ulykke på grund af fotovognens placering.

Derudover skriver de, at det heller ikke er det sted i København, hvor der sker flest trafikulykker med personsskade.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en uddybende kommentar fra Københavns Politi.

Brug permanent fartkontrol
Alligevel mener Stefan Andersen at det fartkontrol ville være den bedste løsning, hvis man skal forhindre den høje fart.

- En af de mest oplagte løsninger ville være permanent fartkontrol. Den tilladte hastighed på den strækningen er jo fin nok, så længe folk overholder den, men problemet er, at det gør de ikke. Specielt ikke i nattetimerne. Et forslag til en løsning ville være etableringen af en stærekasse (permanent fartkontrol, red.), og så skal der selvfølgelig være skiltning, så folk bliver opmærksomme på det, siger han.

En 24-årig mand og to unge kvinder blev anholdt efter ulykken og fremstillet i Københavns Dommervagt. De er sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse og for flere overtrædelser af færdselsloven. En kvinde er blevet varetægtsfængslet og de to andre er løsladt.

1 af 2 Politiet formoder, at den sorte Mercedes kørte ræs og sigter derfor for hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab. Foto: Kenneth Meyer.
2 af 2 Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en sort Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere