Større kø ved Storebælt - politi har lukket højre spor

Trafikanter må forvente en halv times ventetid ved betalingsanlægget

Her sejler atomkraftværket under Storebæltsbroen. Video: Per Rasmussen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Politiet har fredag sidst på eftermiddagen spærret højre spor på Storebæltsbroen i både øst- og vestgående retning.

Det oplyser teknisk chef på Storebæltsbroen, Kim Agersø Nielsen, til Ekstra Bladet.

Oplysningerne bekræftes af både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og af Københavns Politi, som har med den politimæssige del af arbejdet på Storebæltsbroen at gøre.

Ekstra Bladet har fået melding om, at i hvert fald seks patruljevogne er ude på broen.

Atomkraftværket sejlede kort før klokken 19 i farvandet syd for Storebæltsbroen. Foto: Per Rasmussen
Atomkraftværket sejlede kort før klokken 19 i farvandet syd for Storebæltsbroen. Foto: Per Rasmussen

Pressekontaktperson hos Københavns Politi, Lars Krabbe, fortæller til Ekstra Bladet, at det handler om at sikre fri passage for en flydende transport af et russisk atomkraftværk, som skal sejle under broen senere på aftenen.

Få et overblik over, hvorfor et russisk atomkraftværk sejler gennem Danmark her:

Det handler altså om at undgå, at uvedkommende tager opstilling på broen i forsøget på at forhindre skibet i at sejle under.

- I bund og grund er meldingen fra Rigspolitiet, at der ikke er grund til at tro, at nogen vil forhindre passagen. Men som en ekstra foranstaltning har vi begrænset trafikken på Storebælt, indtil skibet er passeret, siger Lars Krabbe til Ekstra Bladet.

Kim Agersø Nielsen fortæller, at konsekvensen foreløbig er, at der er skabt en kø inden betalingsanlægget på Storebæltsbroen, og at trafikanterne, som ønsker at passere broen, må forvente cirka en halv times ventetid i øjeblikket.

- Vi prøver at begrænse adgangen til broen lige nu. Vi vil hellere have kø på land end ude på broen, siger Kim Agersø Nielsen til Ekstra Bladet.

Klokken 19.40 ophævede politiet begrænsningen på Storebæltsbroen.

'Akademik Lomonosov' er verdens første flydende atomkraftværk og afsejlede forleden fra Skt. Petersborg. Det skal videre til Murmansk, og først her får det nukleart brændsel om bord.

Oprindeligt var der planer om at forsyne kraftværket med brændsel inden afrejsen, men efter blandt andet protester fra Norge droppede myndighederne idéen.