Største tragedie i reality-tv nogensinde: 10 dræbt i helikopter-ulykke

To argentinere og otte franskmænd er dræbt under optagelserne til et reality-program med deltagelse af store sportsnavne

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Aldrig før er så mange mennesker blevet dræbt under optagelserne til et reality-program.

Det skriver det franske medie Le Monde om den helikoptertragedie, der natten til tirsdag dansk tid ramte deltagere, produktionsfolk og piloter i det franske program Dropped.

Den franske præsident, Francis Hollande, udtrykker sorg over ulykken i en pressemeddelelse tidligt tirsdag morgen dansk tid.

- Vores franske medborgeres pludselige død forårsager enorm sorg, siger præsidenten.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ti dræbt
Ti personer er omkommet i ulykken, hvor to helikoptere pludselig stødte sammen og efterlod alle om bord dræbte i det nordvestlige Argentina.

Det er endnu uvist, hvorfor de to helikoptere - den ene fra produktionen og den anden statsejet - kolliderede.

- Helikopteren fra La Rioja var en Eurocopter med en kapacitet til seks personer. Det ser ud til, at den har ramt den anden helikopter fra Santiago del Estero, kort efter de lettede, lyder det i en erklæring fra de argentinske myndigheder.

En talsmand fra La Rioja-provinsen siger ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at de to helikoptere kolliderede, mens de filmede.

- Der er ingen overlevende, siger talsmanden Horacio Alarcon.

Blandt de dræbte er tre store sportsnavne: OL-guldvinderen i svømning Camille Muffat på 25 år, sejleren Florence Arthaud på 57 år og den 28-årige olympiske bokser Alexis Vastine.

Ekstremt chokeret
De resterende dræbte franskmænd var ifølge Le Monde en del af produktionsholdet bag optagelserne.

Der er tale om produktionsselskabsdirektøren Laurent Sbasnik, journalisterne Lucie Mei-Dalby og Volodia Guinard, lægen Edouard Gilles og Brice Guilbert. De to piloter kommer fra Argentina og er blevet identificerede som Juan Carlos Castillo og Roberto Abate.

En deltager i produktionen er den franske skøjteløber Philippe Candeloro, og han har på sin åbne Facebook-profil fået en til at skrive for sig:

- Jeg kan bekræfte, at Philippe Candeloro er ekstremt chokeret efter den frygtelige tragedie. Det er en absolut rædselsfuld situation, står der i statusopdateringen, som er lagt op bare halvandet døgn efter Philippe Candeloro lagde et billede af sig selv og flere af de medvirkende i programmet op:

Ramt af dødsfald før
Det er ikke første gang, at produktionsselskabet bag Dropped bliver ramt af en tragedie. Selskabet ALP stod også bag et program i Cambodia i 2013, hvor en person mistede livet.

Det sendte selskabet ud i en stor krise, men de overlevede og har blandt andet stået bag de franske udgaver af Popstars og Fangerne på Fortet.

Det program, som de var ved at filme i Argentina, handlede om at flyve sportsstjerner ud i ødemarken med vand og se, hvordan de kunne overleve bedst muligt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere