Stoffer og tyveri førte til Distortion-anholdelser

Blandt andet salg af stoffer, tyveri og dårlig opførsel førte til 17 anholdelser under torsdagens gadefest

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

I alt er 17 personer anholdt i løbet af torsdagens gadefest Distortion på Vesterbro i København.

Sådan lyder opgørelsen fra Københavns Politi natten til fredag. Det fortæller vicepolitiinspektør Riad Tolba, som samtidig konstaterer, at arrangementet er forløbet uden de store udfordringer.

- Der har været rigtig mange mennesker samlet, men det hele er gået rigtig fint, siger han.

I løbet af natten har der været yderligere en del anholdelser.

- Vi har haft travlt og har anholdt yderligere en del personer. Der har typisk været tale om overtrædelser af politivedtægten og slagsmål. Om det er eftervirkningerne af Distortion eller blot fulde folk, som har drukket for meget i sommervarmen er ikke til at vide, siger vagtchefen ved Københavns Politi til Ekstra Bladet tidligt fredag morgen.

Festen fortsætter
Københavns Politi vurderer, at der til dagens arrangement har været 'et godt stykke under 100.000 mennesker' samlet i bydelen. De foregående år har vurderingen lydt, at der har været omkring 100.000 festivalgæster om dagen.

Blandt de 17 anholdte torsdag er to anholdt for tyveri, fem på mistanke om salg af euforiserende stoffer, tre for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, en for overtrædelse af våbenloven i form af besiddelse af et knojern, en for blufærdighedskrænkelse, fire for ulovligt arbejde i henhold til udlændingeloven og en for fornærmende tiltale mod politiet.

- Anholdelserne er forventelige i forhold til arrangementets størrelse, siger vicepolitiinspektør Riad Tolba.

Fredag og lørdag fortsætter Distortion på Refshaleøen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere